Mathmatch
Image default
Aanbiedingen

3 redenen waarom tuinieren zo leuk is

3 redenen waarom tuinieren zo leuk is 

In de zomer heerlijk kunnen genieten van een prachtige tuin, er is weinig zo fijn als je eigen buitenplekje hebben. Mensen met een tuin weten dat het veel tijd en energie kost om je tuin goed te onderhouden. Je moet er dus wat voor over hebben, toch is het onderhouden van je tuin het meer dan waard. In dit blog vertellen we je meer over waarom het onderhouden van je tuin in onze ogen zo leuk is.  

 

Ontspanning tot de max

Wanneer je een dag vrij bent en het zonnetje schijnt is er niets lekkerder dan een middag in de tuin werken. Vooral wanneer je een aantal drukke dagen achter de rug hebt en je hoofd vol zit dagelijkse problemen waar je tegenaan loopt kan het heerlijk zijn om je even om niets anders druk te maken dan het onderhoud van je tuin. Om gefocust aan de slag te kunnen kan het fijn zijn om eerst een plan van aanpak te maken. Bedenk goed wat je aan wil pakken en in welke volgorde je dit wil doen. Zo kun je daarna volop aan de bak en kun je jouw gedachten even helemaal verzetten. 

 

Er is altijd werk aan de winkel 

Het onderhoud van de tuin is een never ending-klus. Onkruid groeit harder dan de haren op je hoofd dus is het, vooral in het groeiseizoen, vaak nodig om onkruid te wieden. Een goede work-out aangezien je met het wieden van onkruid al zo’n 250 tot 350 calorieën verbrandt (nog een voordeel van in de tuin werken). Een tuin heeft het hele jaar onderhoud nodig dus zo blijf je er altijd wel mee bezig. Je kunt ook jouw project maken van de tuin, dan is het helemaal jouw verantwoordelijk en ook lekker jouw ontspanning. 

 

Het resultaat maakt alles goed 

Wanneer je veel energie en tijd stopt in je tuin, kom jij lekker tot rust, neem je veel vitamine D op doordat je veel in de zon aan het werk bent en blijf je het hele jaar door een lekker kleurtje behouden. Daarnaast zorgt al deze aandacht, liefde, tijd en energie ervoor dat jij op de momenten dat je in de tuin zit en niet aan het werk bent, kunt genieten van een prachtig onderhouden tuin. Wil je trouwens iets doen in je tuin waarvan je niet goed weet hoe je het aan moet pakken? Vraag dan eens aan vrienden of familie of zij weten hoe het moet of kijk eens op de website van Ecostyle. Deze specialist heeft antwoord op al je vragen. Zo geeft de pagina “Gazon verticuteren | Ecostyle” bijvoorbeeld een hele duidelijke uitleg over het verticuteren van je graszoden.

https://ecostyle.nl/gazon/verticuteren