Mathmatch
Image default
Aanbiedingen

5 redenen waarom je muren moet laten stucen

Om de muren in een woning aan te pakken, moet je eerst een keuze maken om te bepalen wat je ermee wil doen. Veel mensen zullen waarschijnlijk kiezen voor het schilderen van de muren. Dat kan een mooi resultaat opleveren, maar eigenlijk is stucen nog mooier. Wil je weten waarom je beter de muren moet laten stucen? Lees dan gerust verder om achter vijf belangrijke redenen te komen. 

 

Fijne basis

 

Stucen kan gedefinieerd worden als het egaal maken van de muren. Dit betekent dat je met stucen ervoor kan zorgen dat oneffenheden in de muur kunnen worden weggewerkt. Doordat de muur egaal wordt gemaakt, kan je eigenlijk wel stellen dat dit een fijne basis is om mee te werken. Als je later besluit om de muren toch te behangen, dan zal dat een stuk makkelijker gaan als de muren egaal zijn afgewerkt. 

 

Mooi resultaat 

 

Het is niet handig om de muren zelf te stucen, tenzij je daar natuurlijk ervaring mee hebt. Het is dus mogelijk om het stucen uit te besteden. Stucen uitbesteden kent een belangrijk voordeel, namelijk dat het resultaat er mooi uit komt te zien als je het uitbesteedt. Wat kost stucen? Dat is vaak afhankelijk van het soort stucwerk dat je wil. Hiernaast spelen de ruimtes een rol in het bepalen van de kosten. Als je meer muren laat stucen, kan dit uiteraard duurder zijn. 

 

Betere isolatie 

 

Deze reden zal je waarschijnlijk niet verwachten, maar stucen kan bijdragen aan betere isolatie. Bij het stucen wordt er namelijk een laag aangebracht op de muur. Deze laag komt dus boven op de muur zelf. Hierdoor zal je in de winter merken dat de warmte binnen blijft in de ruimte. Betere isolatie zorgt er natuurlijk wel voor dat de energierekening omlaaggaat. 

 

Vakkundig 

 

Wanneer je het stucen gaat uitbesteden, zal er een stukadoor komen om de muren te stucen. Het grote voordeel van een stukadoor is dat hij veel ervaring heeft met stucen. Een stukadoor is al in het bezit van alle materialen en gereedschap waardoor hij meteen aan de slag kan. Je kan erop rekenen dat het stucen op een vakkundige wijze wordt gedaan. De kosten voor een stukadoor verschillen, dus het is lastig om een antwoord te geven op de vraag: wat kost een stukadoor?

 

Besparen

 

De laatste reden om te kiezen voor een stukadoor is dat een stukadoor jou de moeite ontneemt om je te verdiepen in het stucen. Je hoeft het niet meer zelf te doen, dus je kan ook nog eens flink wat tijd besparen door het uit te besteden. Tijd besparen komt vooral naar voren door het feit dat een stukadoor erg snel werkt door de ervaring.