Mathmatch
Image default
Aanbiedingen

Alle verschillende soorten palmbomen voor thuis

Ben je op zoek naar een tropische sfeer in jouw huis? Dan is een palmboom misschien precies wat je nodig hebt! Maar met alle verschillende soorten palmbomen die er zijn, welke moet je kiezen? In deze blog behandelen we enkele van de populairste soorten palmbomen voor thuis, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Bekijk onze planten en lees verder voor meer informatie!

 

Arecapalm

Het eerste type palmboom dat we zullen bespreken is de arecapalm. Deze palm staat ook bekend als de gele palm, gouden rietpalm of vlinderpalm. Het is een populaire keuze voor woningen omdat hij gemakkelijk te verzorgen is en weinig licht kan verdragen. Arecapalmen komen oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië en groeien het best in een vochtig klimaat. Ze kunnen tot 12 meter hoog worden en hebben lange, dunne bladeren die groen van kleur zijn. 

 

Kentiapalm

De volgende is de Kentia palm. Kentia palmen zijn ook bekend als rietpalmen of paradijspalmen. Ze komen oorspronkelijk uit Australië en houden van een koel en vochtig klimaat. Kentia palmen kunnen tot 20 meter hoog worden en hebben grote, wasachtige bladeren die groen van kleur zijn. Kentia palmen zijn een goede keuze voor huizen omdat ze weinig onderhoud vergen en weinig licht verdragen.

 

Trachycarpus wagnerianus

De Trachycarpus wagnerianus is een prachtige palm die tot 15 meter hoog kan worden. Hij heeft een slanke stam met donkergroene bladeren die aan de onderkant bleker zijn. De bladeren zijn waaiervormig en kunnen tot 2 meter lang worden. De bloemen van de Trachycarpus wagnerianus zijn klein en wit, en ze worden gevolgd door kleine gele vruchten. De Trachycarpus wagnerianus is een winterharde plant die niet veel onderhoud nodig heeft.

 

Bamboepalm

Last but not least is er de bamboepalm. Bamboe palmen zijn ook bekend als klonterende bamboe of fontein bamboe. Ze komen oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië en houden van een warm, vochtig klimaat. Bamboe Palmen kunnen tot 2 meter hoog worden en hebben lange, dunne bladeren die groen van kleur zijn met gele strepen. Bamboe Palmen zijn een populaire keuze voor woningen omdat ze gemakkelijk te verzorgen zijn en zowel weinig als veel licht kunnen verdragen.

 

https://www.mypalmshop.nl/