Alles over outplacement

Nieuwe eenheidsstatuut

Wat is er veranderd?

Hoezo outplacement

Er komen situaties voor waar een werkgever en medewerker niet meer gezamenlijk overweg kunnen. Dit kan zijn om de relatie tussen de werkgever en werknemer niet goed is of als er geen confidentie meer is. Het kan ook zijn dat het organisatie faillissement gaat en dat de werknemer of meerdere weeknemers zonder werk komen te zitten. Daarnaast bezuinigingen horen bij dit, daarnaast wel collectief dienstbeëindiging genoemd.

Wanneer heb ik recht op outplacement?

Om recht te hebben op outplacement moet je op zijn minst 45 jaargang oud zijn en werken in een privé sector op het moment dat je wordt ontslagen. Al heb je de oudedagsvoorziening gerechtigde ouderdom bereikt vervolgens heb je geen recht meer op outplacement.In welke gevallen je gemiddelde wekelijkse arbeidsduur minder dan de helft bedraagt van een voltijdse personeel Wanneer je na je ontslag wel een volmaakt uitkeringsgerechtigde werkloze zou worden, maar niet te bereiken moet zijn voor de arbeidsmarkt.

Collectief dienstbeëindiging

Wat is Collectief dienstbeëindiging? Helaas komt collectief ontslag steeds vaker voor maar wat is het nou eigenlijk. Er is sprake van collectief ontslag als talloze werknemers in 60 dagen worden ontslagen en:

Anciënniteit 

Heeft u onlangs uw ontslagbrief gekregen? Of speelt u met de veronderstelling om ontslag te nemen bij uw werkgever? Vroeg of laat krijgt daarnaast u dan te maken met het opzeggingstermijn. Daarin spelen een groot aantal aspecten een rol, zo ook uw anciënniteit. Wij geven u een helder beeld van uw anciënniteit en wat het precies voor u betekent.

De anciënniteit betekenis is de periode dat u verbonden bent aan een bepaalde onderneming. Uw anciënniteit speelt een bepalende rol binnen onder meer het bepalen van uw loon, vakantiedagen, rechten, plichten,… Het komt dikwijls voor dat een hogere anciënniteit (een langere verbintenis aan de werkgever) aaneengehecht is aan een hoger loon. Werkgevers belonen werknemers die trouw zijn aan het bedrijf, de onderneming, de instelling,…

Wat is Anciënniteit 

Stel dat u overstapt naar een nieuwe werkgever. U bent toe aan een nieuwe uitdaging, nadat u al legio jaren voor idem organisatie werkt. Een nieuw bedrijf, nieuwe energie, nieuwe prikkels,… En uw opgebouwde anciënniteit daarop? Bent u binnen staat dit mee te nemen naar een kersverse werkgever? Of begint u weer helemaal opnieuw met het opbouwen van uw anciënniteit? U heeft er immers natuurlijk wel meerdere jaren hard voor gewerkt.

Wat is outplacement?

Door middel van outplacement wordt een medewerker richting een kersverse baan Helpt na ontslag. Outplacement werd meer daarop 30 jaargang geleden ontworpen in Amerika En daarna kwam het over gewaaid richting Nederland, België en meer en meer Europese landen. Odertussen is Outplacement niet meer weg te denken uit het huidige stelsel. Als je ontslagen wordt daarna kan je een outplacement traject ingaan en die gaat als volgt: Verwerken van het dienstbeëindiging, Het bespieden van verlangen en competenties en sollicitatie opvang.

Het traject

Persoonlijke groei

Hulp bij solliciteren

Het traject van outplacement in 3 simpele stappen uitgelegd:

Na het verwerk van het ontslag is het van noodzaak om verder te gaan en te bezichtigen wat je behoeftes zijn en wat je zoekt binnen een kersverse baan. Wat kan ik? Wat wil ik? Wat durf ik? Dat zijn de centrale vragen die horen bij persoonlijke groei. Andere hulpmiddelen kunnen hier ook van uitvoering zijn. Bijvoorbeeld een vorming of cursus die je wilt volgen binnen het specialisatie waar jij werkend wilt zijn over een tijdje.

Je bent net ontslagen door uw personeel en dat kan zwaar vallen voor een personeelslid. Daarom moet je ook als eerste het ontslag verwerken en verhaal incasseren. Daarnaast wordt er met u samen gekeken wat uw rechten en verplichtingen zijn op dit moment en wordt uw situatie op dit ogenblik glashelder ontwikkeld.

Verwerk van het dienstbeëindiging

Alle verlangen en behoeftes zijn nu glashelder, je hebt je goed georiënteerd op het vakgebied waar je werkzaam wilt zijn. Dit kan een verscheidene vakgebied zijn of nog steeds idem. In dit deel van het procesverloop staat hulp bij sollicitatie centraal. Je leert om efficiënt te solliciteren want je precies weer wat je competenties zijn, wat je echt wilt en hoe je wilt doorgroeien. Na de sollicitatie proces en kun je aan de slag bij je nieuwe baan. Samen met jou zorgt outplacement ervoor dat jij weer vief richting je nieuwe functie gaat.

 

opzegtermijnen

Voor meer info : klikt u hier