Mathmatch
Image default
Aanbiedingen

De beste koffiebonen voor koffieliefhebbers

Voor sommige mensen is koffie gewoon koffie. De echte koffieliefhebbers weten echter dat dit niet zo is. Elke koffie soort is anders gebrand en heeft een andere smaak. Je kunt niet met elke koffiesoort een lekkere espresso maken, maar ook niet met elke koffieboon een lekkere latte macchiato. Hoe weet je nu wat de beste koffiebonen zijn? 

 

Het land van herkomst.

Er bestaat geen eenduidig antwoord op wat de beste koffiebonen zijn. Alles hangt af van de persoonlijke smaak van de koffieliefhebbers. Vaak zijn er drie soorten smaken te onderscheiden in koffie. Je hebt een koffie met wijnachtige fruittonen, deze komen vooral uit Latijns Amerika. Alleen in Brazilië heeft de koffie vaak een bitterzoete smaak die meer naar chocolade neigt. Als je houdt van een meer fris en fruitige smaak, dan zal de koffie meestal uit Afrika komen. Deze koffie heeft vaak een ondertoon van bijvoorbeeld blauwe bessen, aardbeien of citrusvruchten. Hou je meer van een zoete en kruidige smaak, dan kun je kiezen voor koffiebonen uit Azië. 

 

Het branden van de koffie

Daarnaast heeft niet alleen het land van herkomst invloed op de smaak, maar ook hoe de koffiebonen gebrand zijn. Heb je dus je favoriete basissmaak gekozen, dan kun je kijken naar de brandwijze van de koffiebonen. Als je houdt van de oorspronkelijke smaak van de koffiebonen dan kun je het beste kiezen voor een lichte tot medium brand. Hou je meer van een bittere smaak dan kun je beter een donker doorgebrande koffieboon kiezen. De donkere bittere doorgebrande koffiebonen worden meestal gezien als de “normale koffie”. Dat is eigenlijk zonde omdat er niet meer veel smaak overblijft van de koffieboon. De beste koffiebonen zijn dus niet per se lang gebrand. Koffieliefhebbers hebben meestal wel een voorkeur.

 

Soort koffie

Tot slot is nog het soort koffie dat je drinkt van belang. Drink jij graag een latte macchiato dan is een chocolade smaak of een zachte noot ondertoon perfect. Een frisse zure smaak past hier juist niet zo goed bij door de romige melk die eraan wordt toegevoegd. Een frisse zure smaak is dan wel weer lekker om als lungo te drinken en kan zich ook perfect lenen voor een espresso. Let er dus op dat smaken goed met melk kunnen combineren als je graag veel room in je koffie gebruikt.

https://koffieliefhebbers.nl/beste-koffiebonen/