Mathmatch
Image default
Aanbiedingen

De ultieme kinderdekbedovertrek koopgids van 2022

 

Tog ratings kunnen verbijsteren de beste van ons! We begrijpen hoe belangrijk het juiste kinderdekbedovertrek is om je kind te helpen gezond en veilig te slapen, dus hebben we deze handige gids gemaakt om het kiezen van het beste dekbed eenvoudig te maken. We helpen je en geven advies over het kiezen van een kinderdekbedovertrek voor je kind, evenals hun top tips over het onderhoud van je beddengoed, en het instellen van betere bedtijden met kleintjes. Met dank aan Yasmin Khan, producttechnoloog en kwaliteitsmanager bij John Lewis, voor het delen van haar deskundige kennis!

 

Voor meer informatie over waar op te letten bij het kopen van een kinderdekbedovertrek, lees hieronder verder. 

 

Waar moeten ouders op letten bij het kiezen van de juiste tog-waarde voor hun kind? 

Het is belangrijk om bij het kiezen van kinderdekbedovertrek voor uw kind altijd rekening te houden met de leeftijd van uw kind, de kamertemperatuur en de grootte van het bed, omdat ze andere behoeften hebben dan volwassenen. Het lichaam van peuters en kinderen kan de temperatuur nog niet zo goed regelen als dat van volwassenen, waardoor ze het risico lopen oververhit te raken als ze met ongeschikt beddengoed slapen.

 

Een kinderdekbedovertrek met een tog-waarde tussen 4,5 en 9 zijn ideaal voor kinderen vanaf 3 jaar. Als hun slaapkamer ’s nachts een constante temperatuur tussen 18°C-20°C heeft, dan is een dekbed met een tog-waarde van 4,5 geschikt. In de winter, als de temperaturen dalen, kan een 7 tog dekbed worden gebruikt om kinderen behaaglijk te houden.

 

Heb je aanbevelingen om kinderen ‘s nachts koel te houden in de zomer? 

In de warmere zomermaanden kunt u overschakelen op een dekbedovertrek met een lagere vulling, zoals 2,5 of 4 tog. Als het in de kamer warmer wordt dan 20°C, moet u ervoor zorgen dat uw kind een lichte pyjama draagt. U kunt ook een deken gebruiken in plaats van een dekbed.

 

Op welke leeftijd zou je een kind laten overstappen op een dekbed? 

Als je kind jonger is dan 12 maanden, kun je het beste kinderdekbedovertrek, dekbedden en kussens vermijden vanwege het risico op oververhitting en verstikking. Gebruik in plaats daarvan een deken of slaapzak. Als uw kind ouder is dan 12 maanden maar jonger dan 3 jaar, kies dan voor een dekbed dat niet warmer is dan 4 togs. Als uw kind nog niet klaar is voor een dekbed (d.w.z. het beweegt ’s nachts veel, het heeft de zijkanten van het ledikant nog omhoog, enzovoort), is het prima om dekens of een slaapzak te blijven gebruiken totdat het daar klaar voor is. Dit hangt af van de behoeften en de mijlpalen van uw kind, dus volg zijn of haar voorbeeld hierin. Zorg ervoor dat de grootte van het kinderdekbedovertrek in verhouding staat tot de grootte van het bed van het kind. Het gebruik van een grotere maat dan bedoeld kan ook oververhitting veroorzaken. Gebruik voor kinderbedden alleen een dekbed in de maat van een kinderbed; gebruik voor eenpersoonsbedden een kinderdekbedovertrek in de maat van een eenpersoonsbed.

 

Welk kinderdekbedovertrek raad je aan? 

Hier zijn enkele opties om u te helpen het beste type dekbedvulling te kiezen dat aan de individuele slaapbehoeften van uw kind voldoet.

 

Synthetische vulling:

  • Voor warmte zonder gewicht: kies de Soft Touch Wasbare dekbed- en kussenset. De polyester vulling van dit dekbed heeft een luchtige en open structuur die warmte vasthoudt, zodat kinderen het warm hebben zonder dat ze zwaar aanvoelen.

  • Voor kinderen met allergieën: de Active Anti Allergy met Plant Based Treatment is ideaal. Klinisch bewezen dat het allergiesymptomen vermindert en gecertificeerd door de British Allergy Foundation, is dit dekbed behandeld met een plantaardige technologie die is afgeleid van natuurlijke geraniol.

Natuurlijke vulling:

  • Voor ademend vermogen: ga voor een zacht, licht gewicht dekbed zoals de Pure Cotton Comfort Set. Natuurlijk ademend, het is gemaakt van een 100% natuurlijke katoenen vulling met een zuiver katoenen tijk.

  • Voor temperatuurregulering: wol en natuurlijk katoen zijn van nature temperatuurregulerend en ademend. Ze houden de warmte binnen als de nachten koud zijn en laten die weer naar buiten als het warm is. De zuiver katoenen tijk van de zorgt voor een ademend gevoel terwijl de kinderen slapen, en biedt tevens anti-allergische voordelen.

 

Heb je aanbevelingen voor het wassen van een kinderdekbedovertrek? 

Dekbedden en kussens zijn gemakkelijk te onderhouden en kunnen in een gewone wasmachine worden gewassen. Volg altijd de instructies op het wasetiket, want die zijn afhankelijk van de vulling. De dekbedden en -kussens drogen sneller dan standaardopties, wat betekent dat ze in een mum van tijd weer klaar zijn om op bed te gaan liggen! Vergeet niet op te schudden om de vulling te herstellen.

 

En tot slot, heb je tips voor het opbouwen van een bedtijdroutine voor kinderen?

Mijn kleintjes slapen beter (en langer) als hun routine consistent is. Voordat ze naar bed gaan, gaan ze in bad, trekken ze hun pyjama aan en hebben ze stille tijd in hun slaapkamer. Tijdens die tijd lezen we samen verhaaltjes voor en blokkeren we het daglicht, zodat ze begrijpen dat het nacht is. Verduisterende gordijnen zijn ideaal om het daglicht buiten te houden tijdens de zomermaanden. Sensory night lights zijn ook fantastisch om een ontspannen omgeving te creëren voordat ze gaan slapen.

Niet opzoek voor een kinderdekbedovertrek maar een voor jezelf? Daar hebben we ook tips voor!

Een dekbedovertrek voor volwassenen

 

Het kiezen van het juiste dekbedovertrek kan moeilijk zijn – maar begrijpen wat uw opties zijn is een belangrijke eerste stap. Leer hieronder alles over dekbedovertrekken – en wat PeachSkinSheets driedelige dekbedovertreksets onderscheidt!

 

Een dekbed is een type beddengoed dat kan worden gebruikt in plaats van een bovenlaken of als een deken die bovenop het laken ligt. Een dekbed wordt meestal beschermd door een afneembare dekbedovertrek, op dezelfde manier waarop kussenslopen kussens beschermen. Een dekbed kan in de Verenigde Staten ook een comforter worden genoemd, hoewel een comforter meestal dunner is en geen overtrek heeft.

 

Dekbedovertrekken worden apart gewassen en veel vaker dan een dekbed zelf, omdat een dekbed moeilijk en duur te reinigen kan zijn. Het hoofddoel van een dekbedovertrek is het beschermen van het dekbed, maar het heeft ook een decoratieve functie. Een dekbedovertrek kan gemakkelijk worden vervangen door een dekbedovertrek met een andere kleur of dessin, vaak om aan te sluiten bij een bepaald seizoen. Factoren waarmee u rekening moet houden bij de keuze van een dekbedovertrek zijn grootte, materiaal, constructie en uiterlijk.

 

Maat

De maat is de belangrijkste eigenschap voor een dekbedovertrek omdat het moet passen bij het dekbed. Het overtrek moet goed om het dekbed passen, zonder dat het dekbed veel bewegingsruimte heeft. Dekbedden zijn verkrijgbaar in verschillende standaardmaten, afhankelijk van het bed waarvoor ze gemaakt zijn, maar de dikte kan variëren. Een dekbed voor een lits-jumeaux bed meet meestal 68″ x 86″, en dekbedden voor een extra-lang lits-jumeaux moeten ongeveer 68″ x 90″ zijn. Een dekbed voor een volwaardig bed kan variëren van 78″ x 86″ tot 86″ x 86″. De afmetingen van dekbedden voor queen- en king-size bedden zijn respectievelijk 90″ x 90″ en 92″ x 104″.

 

Een dekbedovertrek zal iets groter moeten zijn dan het dekbed. Een dekbedovertrek voor een queen size dekbed meet bijvoorbeeld ongeveer 90″ x 93″. Dekbedovertrekken voor kingsize dekbedden meten ongeveer 93″ x 108″, inclusief California kings. Dekbedovertrekken worden meestal verkocht als een driedelige set die bestaat uit het dekbedovertrek en twee kussenslopen. De dekbedovertrekken voor een queen-size set zijn 20″ breed en 27″ lang, terwijl de dekbedovertrekken voor een king-size set 20″ breed en 37″ lang zijn. De dekbedovertreksets hebben meestal een geribbelde zoom, wat een decoratieve flair geeft aan elk bed. Dekbedovertreksets bevatten meestal geen inleggers.

 

Materiaal 

Kwaliteits dekbedovertrekken zijn vaak gemaakt van geavanceerde stoffen zoals poly-fiber, dat is samengesteld uit uiterst fijne, synthetische vezels. Dit materiaal is geweldig beddengoed voor nachtelijk zweten omdat de kleine vezels vocht laten verdampen in plaats van het te absorberen. De poly-vezels die in dekbedovertrekken worden gebruikt, zijn meestal geborsteld voor meer zachtheid. Dekbedovertrekken van PeachSkinSheets hebben bijvoorbeeld een geborstelde afwerking waardoor ze 1500 thread count niveau van luxueuze zachtheid hebben. Ze zijn ook zeer duurzaam en beter bestand tegen vlekken en vervagen dan katoen. Bovendien zijn PeachSkinSheets dekbedovertrekken hypoallergeen omdat ze gemaakt zijn van anorganisch materiaal, en kunnen ze allergie-aanvallen verminderen.

 

Constructie

Een dekbedovertrek wordt meestal gemaakt door twee rechthoekige vellen materiaal aan alle vier de zijden aan elkaar te naaien. Eén vel wordt dan in de lengte doormidden gesneden zodat het dekbed in het overtrek kan worden gestoken. Hoogwaardige dekbedovertrekken hebben ook bandjes op elke hoek, zodat het dekbedovertrek op die vier punten aan het dekbed kan worden vastgemaakt. Zo wordt voorkomen dat het dekbed in de overtrek gaat ophopen.

 

Dekbedovertrekken hebben ook een sluiting, zoals knopen of ritsen. Sommige zijn verkrijgbaar met een verscheidenheid aan decoratieve versieringen die ze extra stijl en textuur geven, zoals borduurwerk, linten of knopen. Plooien, ruches en flocking zijn andere soorten versieringen die op dekbedovertrekken van hoge kwaliteit kunnen worden aangetroffen. Plooien zijn een soort plooien die worden gemaakt door de stof dubbel te vouwen, terwijl rimpels een soortgelijk proces is waarbij kleine rimpels in de stof worden samengevoegd. Flocking is het aanbrengen van kleine deeltjes op het oppervlak van de stof.

 

Eigenschappen

Dekbedovertrekken zijn een van de grootste visuele elementen in een slaapkamer, dus hebben ze een grote invloed op het algemene uiterlijk. Daarom is het belangrijk om bij uw keuze rekening te houden met de impact die een dekbedovertrek zal hebben. Gelukkig zijn dekbedovertrekken verkrijgbaar in een groot aantal kleuren en patronen die passen bij elke slaapkamer.

 

Een effen dekbedovertrek is een goede keuze als u uw slaapkamer al heeft ingericht en alleen een vleugje kleur wilt toevoegen. Complexe patronen zoals takken, bloemen en strepen kunnen de voorkeur verdienen als u de slaapkamer rond het dekbedovertrek wilt versieren. Versieringen zoals plooien kunnen zorgen voor een decoratieve textuur die ziet er geweldig uit wanneer gecombineerd met zachtere elementen, zoals kant gordijnen. Sommige dekbedovertrekken zijn omkeerbaar, met een ander dessin aan elke kant. Met omkeerbare dekbedovertrekken kunt u snel het uiterlijk van uw slaapkamer veranderen zonder extra kosten.