Mathmatch
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van het gebruik van een zit-sta bureau op het werk

De hele dag zitten kan schadelijk zijn voor je gezondheid. Studies hebben aangetoond dat mensen die lang zitten meer kans hebben op gezondheidsproblemen zoals hartziekten, diabetes en obesitas. Om dit probleem te bestrijden stellen veel werkgevers hun werknemers zit-sta bureaus ter beschikking. Met deze bureaus kunnen gebruikers de hoogte van het bureau aanpassen, zodat ze kunnen zitten of staan terwijl ze werken.

 

De voordelen van staan 

Staan heeft talloze voordelen voor zowel je lichamelijke als je geestelijke gezondheid. Om te beginnen helpt staan je meer calorieën te verbranden dan zitten, wat gunstig kan zijn als je probeert af te vallen. Het helpt ook de doorbloeding van je hele lichaam te verbeteren, wat weer bijdraagt aan een goede cardiovasculaire gezondheid. Bovendien bevordert regelmatig staan een betere houding, omdat het je dwingt je rug recht te houden en je hoofd omhoog, een geweldige manier om nek- en rugpijn te voorkomen die gepaard gaat met lang zitten.

 

Hogere productiviteit

Verder hebben studies uitgewezen dat staan op het werk kan leiden tot een hogere productiviteit vanwege de betere focus en concentratie die daarmee gepaard gaan. Dat komt omdat ons lichaam, als we staan, chemicaliën als adrenaline en cortisol vrijmaakt, die ons helpen alert en gemotiveerd te blijven gedurende de werkdag. Zo zorgt staan er dus voor dat we niet na de lunch beginnen in te kakken.

   

Hoe een zit-sta bureau te gebruiken 

Het gebruik van een zit-sta bureau is vrij eenvoudig, maar er zijn enkele tips die je in gedachten moet houden om er het meeste uit te halen: Zet je bureau eerst op een comfortabele hoogte, zodat je gemakkelijk kunt wisselen tussen zitten en staan zonder telkens de hoogte te moeten aanpassen; streef naar een gelijkmatige mix tussen zitten en staan gedurende de dag; neem regelmatig om het uur een pauze van zitten of staan; En ten slotte, zorg ervoor dat je comfortabele schoenen draagt als je aan je bureau staat. Een hele dag op hakken staan achter een bureau is niet nodig en enorm pijnlijk. Op zoek naar een mooi zit-sta bureau? Bekijk het assortiment hier!

 

https://katoprojecten.nl/