Mathmatch
Image default
Aanbiedingen

De winter(dip) komt er weer aan, zo maak je hem leuk

De winter(dip) komt er weer aan, zo maak je hem leuk

De wintermaanden zijn aangebroken, de lichturen worden steeds minder, en onze vitamine D voorziening is wel eens beter geweest. Erg positief klinkt het niet, maar zo erg is de winter niet. De winter is een hartstikke mooie maand waarin de natuur in de ruststand gaat, en waar wij als mensen ook een stapje terug mogen doen. Wanneer je last hebt van een winterdip of winterdepressie, dan is het lastig om de positieve kanten van de winter in te zien. Je zit niet lekker in je vel en je hebt (bijna) nergens zin in. Toch zijn er manieren om de winterdip te verminderen. Waar we in het vorige deel het hebben gehad over de winterdip en -depressie en wat de oorzaak hiervan is, gaan we het nu hebben over hoe je deze symptomen kan verminderen. Zo wordt de winter ook leuk voor jou!

Tip 1: Zoek de buitenlucht op

In de winter zijn we vaak geneigd om ons terug te trekken in ons warme huis, maar wanneer je last hebt van een winterdip is het juist heel belangrijk om zoveel mogelijk naar buiten te gaan. Maak dus een keer een extra wandeling wanneer het zonnetje schijnt en wanneer het lekker licht is buiten. Vooral ochtendlicht is goed, er zit dan namelijk veel ‘blauw’ licht in de lucht. Dit blauwe licht remt de aanmaak van het slaaphormoon melatonine. Zo zal je je overdag een stuk minder moe voelen.

Tip 2: Blijf bewegen

Van bewegen krijg je energie, het is echt zo. Wanneer je lekker aan het bewegen bent, maakt je lichaam allerlei stofjes aan die een positief effect hebben op je mentale gezondheid. Ook put je jouw lichaam uit waardoor je beter kan slapen. Pak dus de fiets in plaats van de auto, en doe mee aan die fanatieke sportles. Een extra tip is om buiten te bewegen, zo krijg je ook nog eens meer daglicht binnen.

Tip 3: Zorg voor een licht huis en een lichte werkplek

Licht is key in deze donkere maanden, ook in jouw leefruimte en op je werkplek. Probeer harde en grote lichten in jouw leefruimte wel te vermijden. Deze lampen kunnen weer een negatief effect hebben op jouw welzijn. Ga daarom voor gezellige sfeerlampjes en steek eens een paar kaarsjes aan. Een omgeving waarin jij je goed voelt is heel belangrijk. Wanneer je zelf de lichthoeveelheid in jouw huis wilt aanpassen, dan zijn Van Eyck shutters een goede optie voor jouw raambekleding.

 

https://www.vaneyckshutters.com/