Mathmatch
Image default
Aanbiedingen

Drie tips om te stoppen met roken

Ben jij van plan om te stoppen met roken? Goed zo! Hoewel deze stap erg moeilijk is om te maken, is het al erg goed dat jij dit besluit hebt genomen. Stoppen met roken is voor veel mensen erg lastig, omdat er in een sigaret nicotine zit: een stof die erg verslavend werkt. Wanneer je dit na een lange tijd niet meer binnenkrijgt, zal je lichaam hier op reageren. We geven je graag een paar tips die je kan gebruiken om het stoppen wat makkelijker te maken. Raak geïnspireerd!

 

  1. Stop de gewoonte

Roken is enorm verslavend: als jij dit een tijdje doet, zal je snel merken dat je lichaam erg snel weer om een nieuwe sigaret vraagt. Omdat dit voor veel rokers het geval is, hebben veel rokers een vaste routine in het roken. Wanneer jij wilt stoppen, is het belangrijk om deze routine zo snel mogelijk te verbreken, of te vervangen. In plaats van direct na het opstaan te roken, pers jij nu voor jezelf een mok verse jus d’orange. Of, in plaats van met je collega’s te gaan roken in de pauze, vraag je één van je collega’s om een rondje te gaan wandelen. Hierdoor word jij niet telkens aan het roken herinnerd en zal het stoppen een stuk gemakkelijker worden.

 

  1. Beloon jezelf

Roken is niet alleen erg ongezond, maar ook nog eens enorm duur. Een goede manier om jezelf aan te moedigen met roken is door jezelf te belonen. Hiervoor kun je het geld gebruiken dat je overhoudt vanwege het stoppen. Ga bijvoorbeeld op vakantie, of ga voor die verbouwing waar je al zo lang op zit te wachten! Bij het belonen is het wel belangrijk dat je streng voor jezelf bent: ook al is het maar één terugval, een sigaret is een sigaret.

 

  1. De e sigaret

Voor veel mensen is het stoppen met roken enorm lastig, doordat het een gigantische stap is. Deze stap wordt gedoseerd door de e sigaret. Hier kun je namelijk zelf het nicotinegehalte bepalen. Wil jij stoppen met roken? Dan voeg je stapsgewijs steeds iets minder nicotine aan de e sigaret toe. Hierdoor verlangt jouw lichaam steeds iets minder naar nicotine, waardoor de uiteindelijke stap naar volledig stoppen ook een stuk kleiner wordt.