Mathmatch
Image default
Aanbiedingen

Een constructieve boekhouding voor jouw eenmanszaak

Indien je een eenmanszaak hebt dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de boekhouding goed op orde is. Hierbij geldt dat je namelijk de beste keuzes zal maken voor de toekomst van jouw bedrijf indien de huidige boekhouding eenmanszaak klopt. Daarbij geldt dat je zelfs de mogelijkheid hebt om een voorspelling te maken van alle uitgaven en inkomsten die in de toekomst plaats zullen vinden. Om een goede begroting te maken en een overzichtelijke boekhouding te creëren is het belangrijk dat je voldoende kennis en inzicht opbouwt met betrekking tot jouw financiële en administratie taken.

Bijhouden van gegevens
Voor jou als ondernemer is het belangrijk dat de gegevens met betrekking tot jouw bedrijf goed worden bijgehouden. Denk hierbij aan de cijfers die betrekking hebben op de verkoop van jouw bedrijf. Als je namelijk veel producten verkoopt dan is het belangrijk dat je hier een eerlijk overzicht van maakt. Zo leg je door middel van een begroting bijvoorbeeld uit hoe je aan de winst komt. Daarbij geldt dat je tevens moet aantonen hoe je de verschillende producten inkoopt die je op den duur weer besluit te verkopen. Door een begroting te maken in een geschikt programma creëer jij het beste overzicht voor jouw bedrijf.

Aangifte doen van belastingen
Als ondernemer is het tevens belangrijk dat de aangifte van belastingen op een transparante wijze verloopt. Indien dit niet gebeurt riskeer je immers boetes van de staat. Het is namelijk zo dat jij als ondernemer verantwoordelijk bent voor het goed functioneren van jouw bedrijf en voor het feit dat de belastingaangifte klopt. Als je bewust of onbewust fouten maakt bij de aangifte van belastingen riskeer je boetes van de belastingdienst. Voorkom dit soort situaties vooral door de inkomstenbelasting, de dividendbelasting en de vennootschapsbelasting goed te doen.

Het voorkomen van fouten
Het is mogelijk om fouten te voorkomen. Een fout is helaas snel gemaakt bij het opstellen van een begroting, het maken van een rapportage en bij het doen van de loonadministratie. Door ervoor te zorgen dat je de verschillende taken goed bijhoudt is het mogelijk om fouten te voorkomen. Echter heb jij als ondernemer maar beperkte tijd, waardoor de administratieve taken wellicht uit het oog kunnen raken. Daarom is het verstandig om te kiezen voor het inzetten van een boekhouder. Neem vooral contact op met een administratiekantoor indien jij wel wat hulp kan gebruiken.

Een gesprek aangaan
Bij de keuze voor een boekhouder is het belangrijk om in eerste instantie een gesprek aan te gaan. Aan de hand van een gesprek is het immers mogelijk om te bepalen wie er geschikt is voor de functie die jij beschikbaar stelt. Per bedrijf zijn er weer verschillende taken en verantwoordelijkheden, waardoor het mogelijk is om ervoor te zorgen dat jij de beste boekhouder voor jouw bedrijf vindt. Denk hierbij aan de boekhouder waarbij geldt dat de expertise en talenten van de boekhouder het beste aansluiten op jouw functie. Voordat je de keuze voor een boekhouder maakt is het belangrijk om eerst een gesprek aan te gaan en zodoende te achterhalen wat de manier van werken is die de boekhouder hanteert. 


Tip: Vind jouw boekhouder via Boekjewinst.nl.