Mathmatch
Image default
Aanbiedingen

Een tweedehands auto invoeren vanuit Duitsland: waarom en hoe?

De Nederlandse tweedehands automarkt is een waar paradijs voor autoliefhebbers. Het aanbod is enorm en de prijzen zijn scherp, maar het kan nog beter. Het loont namelijk om in je zoektocht naar een nieuwe auto ook de grens over te gaan. Vooral Duitsland is ongekend. In dit artikel leggen we uit waarom dat zo is en hoe je een Duitse auto naar Nederland haalt.

 

De voordelen van een tweedehands auto uit Duitsland

Om te beginnen is er de prijs. Nieuwe auto’s zijn nu eenmaal goedkoper in Duitsland dan auto’s die je in Nederland koopt. Hierdoor zijn de tweedehands auto’s ook een stuk goedkoper dan als je die in Nederland zou kopen. Zelfs na het betalen van de invoerrechten is het vaak nog steeds voordeliger om een auto uit Duitsland te halen. Naast de lage prijs heb je ook nog eens meer keuze. In Duitsland rijden een stuk meer auto’s rond dan in Nederland, dus belanden er ook meer op de tweedehandsmarkt. Dus het loont om een auto importeren uit duitsland.

 

Zelf regelen of laten doen

Er zitten veel voordelen aan het importeren van een auto uit Duitsland, maar het kost wel wat meer moeite. Je kunt dit volledig uit handen laten nemen door gespecialiseerde bedrijven zoals: Automotive import. Zij regelen het gehele proces of een deel daarvan.

 

Het eerste deel van de koop is net zoals je dat in Nederland zou doen. Je maakt een testrit, inspecteert de auto, eventueel onderhandel je over de prijs en vervolgens betaal je. Let wel op dat je de juiste papieren krijgt. In Duitsland hebben ze twee papieren die belangrijk zijn. Een Fahrzeug-brief en een Zulassungsbescheinigung. Hierop staan alle voertuiggegevens. Het verschil is dat de eerste uitgebreider is en door de eigenaar thuis bewaard wordt. De Zulassungsbescheinigung moet aanwezig zijn in de auto.

Voor meer info : klikt u hier