Mathmatch
Image default
Aanbiedingen

Het vliegengordijn, van toen naar nu

Het vliegengordijn, van toen naar nu 

De zomer in Nederland is heerlijk, totdat je op een warme zomerdag naar binnen loopt om wat drinken voor jezelf in te schenken en je tot ergernis weer een hele zwerm vliegen aantreft in de keuken of woonkamer. De chemische plakhangers die je kunt ophangen voor de vliegen zijn verreweg van ideaal en zien er ook nog eens smerig uit. Het enige echte ontwerp wat een goede oplossing biedt tegen de vliegen en andere insecten is het vliegengordijn. Deze geniale uitvinding zorgt ervoor dat vliegen je huis helemaal niet binnen kunnen komen. 

Het ontstaan

De geschiedenis van het vliegengordijn is eeuwenoud. Zelfs in het oude Egypte werden er al vliegengordijnen gebruikt om insecten weg te houden uit tempels en huizen. In Europa werden deze zelfgemaakte vliegengordijnen van kaaskoek of calico gebruikt om het eten te beschermen van insecten en ander ongedierte. Een echt vliegengordijn werd voor het eerst gezien in de 19e eeuw. James W. Beadle ontwierp een schuifpaneel die kon worden geopend en gesloten. Dit eeuwenoude ontwerp is (met hier en daar wat flinke moderniseringen natuurlijk), vandaag de dag nog steeds de grondlegger van het huidige vliegengordijn. 

Vandaag de dag

Tegenwoordig worden de vliegengordijnen bij vliegengordijnen.shop gemaakt van de beste kwaliteit materialen zoals plastic, metaal of magneten. Alle materialen die deze speciaalzaak gebruikt zijn recyclebaar en door de opmerkelijke kwaliteit van de vliegengordijnen is het een zeer duurzame aankoop. Een vliegengordijn is er tegenwoordig in allerlei verschillende vormen, maten en designs. Het hoeft dus helemaal geen aanslag te zijn op je strakke interieur. Het ontwerp mag dan door de jaren heen enorm veranderd zijn, het is en blijft dé oplossing voor het weren van vliegen en muggen. Het zou toch veel beter zijn wanneer de vliegen en muggen überhaupt nooit je huis binnen kunnen komen in plaats van dat je ze moet vangen en/of verjagen? Met een vliegengordijn kun je dit voor eens en altijd realiseren.

 

https://www.vliegengordijnen.shop/