Mathmatch
Image default
Aanbiedingen

Hoe kan je een stukje groener leven?

Green is the new black. Toch? Een beetje duurzaamheid zouden we allemaal kunnen toepassen in ons dagelijks leven; het zou totaal niet slecht zijn voor onze planeet als we er allemaal iets bewuster mee om zouden gaan. Maar hoe kan je er nou voor zorgen dat ook jij een stukje groener leeft, zonder dat je daar al te veel aanpassingen voor hoeft te doen? We nemen je graag mee in dit artikel en geven je graag een paar tips in to een more green lifestyle! 

 

Hoe ga je naar je werk?

Lopend, fietsend, met de auto, het openbaar vervoer… er zijn tientallen manieren om je iedere ochtend van deur tot deur te verplaatsen en je vervolgens op je werk te storten. Maar hoe jij iedere ochtend naar je werk gaat, heeft een groot aandeel in jouw ecologische voetstappen, en dus in hoe groen jij met onze planet earth om gaat! Lopend, fietsend of met het openbaar vervoer zijn in groen opzicht een stukje beter dan met de auto gaan. Maar wil je die auto toch niet laten staan, bijvoorbeeld vanwege het gemak? Kijk dan of je een poule kan maken met collega’s, zodat niet iedereen met een auto komt. Of schaf een elektrische auto aan, die je misschien zelfs wel kan opladen op werk (met een elektrische paal van Reithpower!). Vraag eens aan je baas na wat de opties daar in zijn! 

 

Thriftshopping

Wil je graag een groenere kledingkast? Er zijn tons of manieren om dat te doen! Je kan bijvoorbeeld kiezen voor shoppen via Vinted; kost je vaak maar een paar euro voor een ontzettend leuk topje of broek, en je hebt het ook nog eens snel in huis! Nadeel? Dat je het niet kan passen. Wil je liever zeker weten dat de kleding als gegoten zit, kan je het best naar een tweedehands winkel gaan. Vaak heb je kringloopwinkels waar ze ook kleding verkopen, maar in veel steden vind je ook kledingwinkels puur gericht op second hand! Nog een andere optie? Ruilen! Er zijn tegenwoordig een aantal platforms waar je bijvoorbeeld een tas met kleding kan aanbieden om te ruilen; tegen een andere tas met kleding! Super goed voor het milieu en met een verrassende touch, zeker de moeite waard! 

 

https://reithpower.nl