Mathmatch
Image default
Aanbiedingen

Hoe maakt een kunstenaar een RVS kunstwerk?

Hoe maakt een kunstenaar een RVS kunstwerk?

RVS kunstopdrachten, vrijwerk  of tuinbeelden

Vrij werk (kunstwerken maken zonder opdracht) maken is voor een RVS kunstenaar erg leuk, maar ook riskant. Er moet geïnvesteerd worden in materialen en tijd. Dat loont alleen als het beeld ook verkocht wordt.  Daarom is het een leuke uitdaging om aan een kunstopdracht te werken. Meestal is er een bepaalde wens of aanleiding voor een kunstwerk. Ook de plek is vaak al bekend:  thuis in de tuin (tuinbeeld) , bij de entree van het bedrijf of als een geschenk of award. Maar een kunstopdracht is niet per definitie minder vrij dan Vrijwerk maken. Het is zoals Goethe destijds al zei: In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister.   

 

Een ontwerp voor een RVS kunstbeeld

Om een RVS kunstbeeld te kunnen maken heb je een ontwerp nodig. Schetsen en krabbbeltjes  – dat kan ook de hoek van de krant of servet– zijn voor een beeldhouwer meestal het beginpunt. Als er daar iets tussen zit dat aanspreekt komt de volgende fase.

 

RVS sculpturen – 3D modellen

Om de schets zo goed te vertalen naar een 3D model zijn verschillende wegen. Steeds populairder zis de manier om met een 3D computerprogramma als Blender of Solid works een artist impression te maken.  Het voordeel is dat het direct een impressie geeft van het sculptuur uitgevoerd in RVS in zijn omgeving. Toch is het maken van een klein modelletje in karton, gips of klei erg leuk.

 

Het beeld krijgt dan letterlijk vorm onder je handen. Het materiaal en de vormen in je handen voelen geven een waarde die 3D programma’s niet kunnen bieden. Welke weg ik ook kies: erna maak ik voor de meeste RVS sculpturen nog een prototype van goedkope beeldhouwmaterialen als beeldhouwers-was, klei, karton of hout.

RVS sculpturen Mock-up

Wanneer het modelletje of de 3D impression bevalt werk ik het ontwerp van het RVS kunstbeeld op ware grootte van goedkoop beeldhouwmaterialen. Daarmee kunnen nog eenvoudige aanpassingen aan het kunstbeeld gedaan worden. Het ontwerp voor de RVS sculptuur op ware grootte toont direct of de verhoudingen kloppen. Ook zie ik daarmee of de grootte goed is. Het RVS kunstbeeld moet niet te klein of te groot ogen.

 

RVS Sculptuur in RVS uitvoeren

Voor RVS kunst gebruik je uiteenlopende metaal bewerkingstechnieken. Als het ontwerp uitgekristalliseerd is en verhoudingen kloppen geven we de RVS sculptuur zijn definitieve vorm door het RVS te bewerken. Bewerkingstechnieken zijn o.a. walsen, knippen, kloppen, zetten en/of lassen. Het RVS materiaal waar ik de RVS sculptuur mee maak zijn RVS plaatwerk en RVS profielen. Dat zijn de materialen die je als beeldhouwer – RVS kunstenaar gebruikt.

 

Afwerking RVS sculptuur

Als de vorm en de verhoudingen kloppen wil je ook dat de afwerking daarbij past. Een mooie afwerking van het RVS is het halve werk.  De zogenaamde huid van het RVS valt op meerdere manieren te bewerken. De RVS sculpturen kunnen geslepen of gepolijst worden. Na het schuren wordt het RVS met vet gepolijst tot het RVS glimt als een spiegel. Regelmatig contrasteer ik de gepolijste delen met matte oppervlaktes. Dat contrasteren geeft visuele spanning en zorgt dat het blijft boeien om naar het sculptuur te kijken. Andere afwerkingen zoals richtingloos schuren of RVS dat geborsteld is kan de vorm van een mooi sculptuur versterken.

Kwaliteit RVS sculpturen

Een mooie sculptuur moet ook mooi blijven. Daarom gebruik ik voor kunstbeelden van RVS de hoogste kwaliteit RVS. Dat is kwaliteit 316 (RVS 316). Dat is de RVS soort die gebruikt wordt voor dure zeewaardige jachten.  De RVS Sculpturen blijven daarmee ook buiten mooi. RVS kunstwerken zijn geschikt voor binnen (thuis of kantoor), maar ook voor buiten in de tuin (tuinbeeld) of in de openbare ruimte.

RVS kunstwerken bekijken

Behalve op internet is een aantal van mijn RVS kunstbeelden en sculpturen ook te vinden in diverse beeldentuinen en galerieën.  Belt u wel van te voren om een afspraak in te plannen en te horen of het beeld waarin u geïnteresseerd bent daar ook wek geëxposeerd staat.

Bekijk alle Moderne sculpturen en beelden van RVS

 

Dit artikel wordt u aangeboden door Jeroen Stok RVS sculpturen

Jeroen Stok – RVS kunstenaar

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

Meet the artist
https://www.jeroenstok.com/rvs-sculpturen/beelden-soort/kunstopdracht/