Mathmatch
Image default
Aanbiedingen

How to prepare your team for the Saturday match!

How to prepare your team for the Saturday match! 

Als trainer of coach hoef je misschien zelf niet elke zaterdag te presteren tussen de lijnen van het voetbalveld, maar is het natuurlijk wel van groot belang dat je ervoor zorgt dat jouw team de beste prestaties neerzet. En derhalve verzamelt een team natuurlijk al een tijdje voordat de wedstrijd begint; klaar om de eyes on the ball te krijgen tijdens een lekkere motivatiespeech en wat teambuilding. Lees snel met ons mee hoe je jouw team zo goed mogelijk kan klaarstomen voor de wedstrijd van hun leven! 

 

Materialen 

Wil je ervoor zorgen dat je jouw team goed geconcentreerd door het voorbespreken van de wedstrijd heen trekt? Zorg er dan voor dat je de juiste materialen bij de hand hebt. Zo kan je bijvoorbeeld zorgen voor een krijtbord, waarop je de opstelling kan laten zien. Daarnaast komt een tactiekbord voor de voetbaltraining of wedstrijd natuurlijk ook altijd goed van pas; laat het team dat je traint of coacht op een grafische manier zien wat er van ze wordt verwacht. Wil je echt all the way gaan? Kies dan voor een tactiek tafel! Eigenlijk een soort voetbaltafel, maar dan één met magneetjes; laat jouw team zien hoe sommige acties wel (of juist niet) moeten! 

 

Goede voorbereiding is het halve werk

Misschien zit je wel eens verwonderd naar een voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal te kijken en vraag je je af waarom zo’n team het toch kan presteren zó’n goede warming-up neer te zetten. Wij hebben het antwoord; door het aanschaffen van de juiste materialen om de warming-up te faciliteren! Als je ervoor zorgt dat jouw team hordes kan lopen, om pionnetjes kan schakelen of trainingsladders kan inzetten voor het inlopen, dan halen jouw spelers meer plezier uit de warming-up dan wanneer ze alleen maar van lijn naar lijn hoeven te hakken-billen. Een andere motivatie? Muziek! Zorg voor een goede box en knal wat liedjes door de speaker; werkt als een goede motivatie. 

 

Houd de spirit erin

Zorg ervoor dat jouw team niet alleen op het veld als beste team met elkaar omgaat; laat ze ook buiten de wedstrijden om lekker bonden! Hoe? Door teamuitjes te organiseren, voor te stellen sowieso allemaal voor één drankje te blijven in de derde helft, af en toe gezamenlijk te eten voor een training of na een wedstrijd… Je zal al snel merken dat dit ook invloed heeft op het spel op het veld! 

 

https://www.soccerconcepts.nl/