Mathmatch
Image default
Aanbiedingen

Interieurfotografie Overijssel

Voor de tweede keer in anderhalf jaar tijd reisde Fotograaf Zwolle af naar de voet van de Sallandse heuvelrug in Overijssel voor een bezoek aan kapsalon Anita Haarmode in Nieuw Heeten. Dit keer zonder de verslaggevers van de RoalterWind en niet voor redactionele fotografie maar voor interieurfotografie.

De vastgoedfotograaf van Studiovhf fotografeert interieurs door heel Nederland voor architecten, interieurbouwers, interieurontwerpers en projectinrichters en de locaties bevinden zich zelden dichtbij de fotostudio bij Zwolle in Overijssel. Benieuwd naar wat er nou zo bijzonder was van een kapsalon in zo’n klein Sallands dorp zette hij de voet over de drempelloze ingang. Het interieur, ontworpen door Walter en Martijn Ontwerpers uit Deventer en gebouwd door Harmeling Interieurconcepten in Rijssen (ook Overijssel), is een combinatie van wit plaatmateriaal met massief eiken. Bij binnenkomst valt grote ronde plafondcirkel direct op. De cirkel heeft groen ledverlichting en staat als het ware op een centrale stam van rond wit plaatmateriaal. Een soort moderne uitvoering van een eeuwenoude boom. Het interieur wordt opgeluisterd met sprekende visuals en vele ronde vormen, onder andere in de kassabalie.

 

Op deze foto ziet u een massief eikenhouten tafel waar klanten even kunnen wachten onder het genot van een kopje koffie en leesmateriaal. Aan deze kant is een verlaging toegepast waar kinderen zittend op boomstammetjes kunnen spelen met duplo.

Bij deze foto is tegen het licht gefotografeerd en als het licht was gemeten bij de pui dan zou de rst van het interieur te donker weergegeven worden en andersom. Om dit te voorkomen is er links buiten beeld licht toegevoegd en zijn er 4 opeenvolgende belichtingen gemaakt die digitaal zijn gecombineerd to 1 gebalanceerde foto van totaal zo’n 500MB. Verder zijn hier onthoekingstechnieken toegepast waardoor de verticale lijnen verticaal blijven ondanks dat er bij dit lage standpunt omhoog gefotografeerd is. 

 

Bent u geinteresseerd in interieurs en interieurfotografie, bekijk dan het portfolio op de website.

 

 

https://www.studiovhf.com/interieurfotografie/