Mathmatch
Image default
Aanbiedingen

Op naar betere cijfers! You’ve got this.

Op naar betere cijfers! You’ve got this.

Er zijn verschillende mensen op deze aarde; sommige studeren knetterhard, maar halen een slecht cijfer. Andere studeren niet, maar halen een goed cijfer. Het vervelendst blijft natuurlijk dat je ontzettend veel inspanning geleverd om een goed cijfer te halen maar deze uitblijft. Of sterker nog, je onvoldoende haalt.  Toch zijn er, ook al heb je voldoende inspanning geleverd, een aantal redenen dat je toch onvoldoendes haalt. Heb je bijvoorbeeld ook de tijd genomen om alles aandachtig door te lezen, of is het allemaal op de laatste dagen voor de toets aangekomen? Heb je alles wel op de juiste manier geleerd, of ben je te oppervlakkig of juist te gedetailleerd geweest? Lees vooral verder voor een aantal studietips, zodat je voortaan wel die studenten tien (of een echte tien) haalt als je veel inspanning levert!

 

Organizing & planning

Ok, iedere mentor, leraar, klasgenoot, vriendin, of kennis van je moeder heeft je dit waarschijnlijk al om de oren geslingerd; je moet plannen! Wanneer je alles goed vooruit plant weet je wanneer er wat van je verwacht wordt en kan je hierop anticiperen. Bekijk hoe lang je nodig hebt voor een tentamen en hoeveel stof het is; hoeveel uur ga jij bezig met hoofdstuk 10?

 

Maar goed, als al zoveel mensen hebben gezegd dat je moet plannen maar het je eigenlijk nog steeds niet lukt, hebben wij het antwoord voor je; koop een goede journal, planner of to-do list! Wanneer je een aesthetic boekje hebt om planningen in te maken, is de kans groter dat je hier inderdaad ook naar grijpt wanneer je bezig bent met studeren.

 

Hulp kan geen kwaad!

Wil het je alsnog niet lukken om voldoendes te halen ook al heb je de mooiste en nieuwste organizer aangeschaft? Heb je wel eens nagedacht over het samenwerken met een studiecoach? Deze persoon kan jou begeleiden waar nodig; legt bijvoorbeeld uit hoe je bepaalde vakken het best kan studeren en hoe je bepaalde stof het best tot je kan nemen. Daarnaast kijkt een studiecoach mee naar hoe jij je studie processen kan aanpassen. Op de lange termijn heb je hier een hele hoop aan.

https://www.topscriptie.nl/