Mathmatch
Image default
Aanbiedingen

Regenkleding die elke fietser zou moeten hebben

Regenkleding die elke fietser zou moeten hebben

Regenkleding zoals een rains fishtail parka voor regen is een essentieel onderdeel van de garderobe van elke fietser, zelfs als de weersvoorspelling een zonnige hemel voorspelt. Je weet nooit wanneer het gaat regenen en je wilt zeker niet in natte omstandigheden worden betrapt zonder de juiste bescherming. Regenkleding kan je ook helpen droog te blijven als het niet regent maar er wel dauw of mist aanwezig is. Dit is vooral ’s nachts belangrijk als de temperatuur daalt en je lichaam snel afkoelt.

Waterdichte jas of regenjas

Een regenvest of regenjas is de beste optie om je lichaam droog te houden. Je wilt een waterdichte jas om je droog en comfortabel te houden, zelfs in de ergste stormen. Daarom raden we een dunne stof aan. Ze komen binnen op ongeveer 60 g, wat vrij licht is voor hoe effectief ze zijn om je droog te houden. Ze zijn meestal gemaakt van Gore-Tex- of eVent-membranen, maar het belangrijkste waar je op moet letten, is of er getapete naden zijn. Getapete naden betekent dat er meer dan één laag materiaal op elke naad zit. Dit zorgt ervoor dat er geen water in je jas kan komen doordat het zichzelf door pure kracht aan elkaar hecht. Je eigen waterdichte jas of regenjas koop je in een  rains regenjas dames sale.

Waterdichte broek

Naast regenjassen moet je ook een waterdichte broek hebben. Een waterdichte broek is onmisbaar voor elke fietser die regen op de weg tegenkomt. De voordelen van waterdichte broeken zijn talrijk. Ze zijn comfortabeler om te dragen in de regen en kunnen over of onder een andere laag kleding worden gedragen, afhankelijk van hoe koud het buiten is. Hoewel er veel verschillende soorten waterdichte broeken zijn, is het aan te raden om broeken te kopen met getapete naden en ritsen om ervoor te zorgen dat je van boven naar beneden droog blijft. Als je liever geen fortuin uitgeeft aan je regenkleding, overweeg dan om gebruikte artikelen te kopen. Misschien vind je op deze manier geweldige aanbiedingen.

Waterdichte rugzak (fietstassen)

Fietstassen zijn een geweldige optie voor fietsers die hun spullen bij zich willen hebben. Fietstassen hebben drie belangrijke voordelen ten opzichte van rugzakken. Ten eerste kunnen ze aan beide kanten van je fiets worden bevestigd, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het vinden van een rugzak die bij je fietsontwerp past. Ten tweede bieden ze meer opslagruimte, wat handig is als je langere ritten maakt en meer nodig hebt dan alleen de essentiële dingen. Ten derde houden ze alles droog voor het geval het regent tijdens je rit. Zolang er geen lekkage is van de boven- of onderkant van de tas, komt er geen water naar binnen aan je spullen.

Spatborden

Misschien heb je wel eens van spatborden gehoord, en misschien ken je ze zelfs wel. Maar als je op mij lijkt, dan heb je waarschijnlijk nog nooit een paar op je fiets gemonteerd. Spatborden zijn een absolute noodzaak als je bij nat weer wilt fietsen zonder kletsnat te worden of het frame van je fiets te beschadigen. Spatborden houden je droog en warm door zowel je lichaam als je fiets te beschermen tegen opspattend water van de weg of het pad. Ze beschermen ook het frame tegen onderdompeling in modder, wat na verloop van tijd roest kan veroorzaken.