Mathmatch
Image default
Aanbiedingen

Tuintrends in 2019

Wat zijn de tuintrends van 2019? Laat je in deze blog inspireren voor een nieuw tuinseizoen. Met 3 verschillende thema’s laten we je trendy tuin ideeën zien voor 2019.

 

Tuintrend 1: Groen

De eerste trend voor in de tuin is groen. Het gebruik van natuurlijke materialen is hierbij erg belangrijk. Denk aan hout en riet en uiteraard planten, veel planten. Dit thema focust zich op de combinatie van mens en milieu. Een duurzame tuininrichting sluit hier volledig bij aan. Zo zien we de zwemvijver weer terugkomen in de tuin. Een verfrissende duik in natuurlijk water, heerlijk toch? De kleur groen staat centraal bij deze trend. Van olijfgroen tot aan grasgroen. Mix deze groene tinten weer met een andere natuurlijke kleur zoals bruin. Denk aan een houten tuinafscheiding of een houten vlonder.

 

Tuintrend 2: Contrast

Opvallend bij deze trend is dat veelal een statement op het terras wordt gemaakt. Zoals een modieuze tuinset, die in zijn eenvoud het terras vult. Of maak een statement met kleur. Laat dan meerdere kleuren met elkaar de strijd aangaan in de tuin. Voor welke kleuren je dan moet kiezen? Dat is geheel aan jou. Als het maar niet overduidelijk op elkaar is afgestemd. Zoek het contrast op. Daarnaast is het erg trending om te mixen in materialen. Clash met bijvoorbeeld hout, staal, touw, aluminium en kunststof in de tuin.

 

Tuintrend 3: Puur

Terug naar de basis. Puur is de vierde trend voor in de tuin. Met ronde vormen en lichtere kleuren tover jij jouw balkon of tuin om tot een trendy oase. Met een witte basis aangevuld met lichtgrijs of pastelkleuren kom je al een heel eind. Leg een rond terras aan en vermijd strakke hoeken. Je zou deze trend ook wel een beetje minimalistisch kunnen noemen. Door te kiezen voor fragiele elementen in de tuin laat je namelijk zien dat je eenheid waardeert. Zoek met deze trend de rust op, kijk op Fonteyn voor nog meer tuin tips en trends.

Voor meer info : klikt u hier