Mathmatch
Image default
Aanbiedingen

Wat is een kettingbaan?

Wat is een kettingbaan?

Een kettingbaan, ook wel kettingtransporteur genoemd, transporteert goederen binnen een bedrijf door middel van een ketting. De kettingbaan wordt veelal gebruikt wanneer halffabricaten, grondstoffen of pallets intern van A naar B verplaatst moeten worden. In deze blog zetten we de voordelen van een kettingbaan voor jullie op een rijtje.

Wat zijn de voordelen van een kettingbaan?

Bij langebaansegmenten kan het voordeliger zijn om een kettingbaan of kettingtransporteur in te zetten in plaats van een rollenbaan. Kettingbanen zij namelijk robuuste constructies met industriële kettingen. De kettingbaan zorgt voor extra grip. Dat zorgt er weer voor dat er probleemloos goederen met hoge gewichten van A naar B gebracht kunnen worden.
De kettingbaan is zeer eenvoudig te reinigen, wat weer noodzakelijk in veel industrieën, denk bijvoorbeeld aan de voedselindustrie. Het maken van bochten is niet mogelijk met de transporteur, in plaats daarvan worden er haakse overgangen gemaakt. Daarnaast wordt er een hoge mate van nauwkeurigheid bereikt als het gaat om positionering.  Het is bij een kettingbaan heel eenvoudig om bijvoorbeeld pallets op de band te plaatsen of ze er weer af te halen, dit kan met behulp van een heftruck. Kettingbanen zijn leverbaar met twee of drie sporen en worden gemaakt van staal of RVS. 

Verschillende soorten kettingbanen

Kettingbanen of kettingtransporteurs zijn er in veel verschillende soorten en maten. Om te bepalen wat voor een kettingbaan het meest geschikt is voor uw bedrijf is het handig om te kijken naar een aantal factoren. Dit zijn onder andere de omgeving, het product en de toepassing. Elk bedrijf is anders en daarom worden de kettingbanen vrijwel altijd op maat gemaakt. 

kettingbanen bestellen

Het aanschaffen van een transportketting is geen simpele klus. Er zijn veel factoren die meetellen en dus is er de nodige kennis voor vereist. Het is dus aan te raden om de hulp van professionals in te schakelen. De technische adviseurs van ACB Transportbanden geven u graag advies bij het kiezen van de juiste kettingbaan. De partij biedt 24 uur per, dag 7 dagen per week, service op alle transportbandinstallaties. Ze werken vanuit meerdere locaties door het land zodat er altijd snel iemand aanwezig is om eventuele problemen te verhelpen.

 

https://www.acb-transportbanden.nl/