Mathmatch
Image default
Aanbiedingen

Welk folie is geschikt voor het blinderen van je auto ruiten?

De één gebruikt het tegen de zon en warmte, de ander tegen de inkijk. En heel veel anderen gewoon omdat het mooi is: donker getinte ramen in je auto. In Nederland is het verboden om de voorruit en de ruiten van de bestuurder en bijrijder met folie te beplakken. Wel mag je de achterruit en de 2 ruitjes van de achterbank blinderen.

 

Welk blindeerfolie voor de auto?

We kunnen ons goed voorstellen dat als je je autoramen met een tintfolie wilt blinderen, en je dus een raamfolie wilt kopen. Dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er is namelijk zo ontzettend veel verschillend aanbod. Wij vertellen je precies welke folies er geschikt zijn.

 

Zonwerende tint of spiegelfolie

Wil je raamfolie kopen? Kies dan voor een zelfklevende tint of spiegelfolie. Let op, dit zijn doorgaans hele dunne folies. Doordat het vrij dun is, kan het aanbrengen op ramen best een beetje lastig zijn. In de volgende alinea lees je exact hoe je raamfolie makkelijk op autoramen kunt plakken. Qua keuze heb je twee opties: een spiegelfolie en een tintfolie. Het spiegelfolie werkt zonwerend en heel goed tegen inkijk. Het tintfolie werkt ook goed tegen de zon, hoe donkerder dit autoraamfolie is, hoe minder men van buiten bij jou naar binnen kan kijken.

 

Hoe autoramen tinten?

Haal nooit direct het hele beschermvel van je folie af, want dan trekt door een statische connectie de zijkanten van het folie naar elkaar toe en gaat het helemaal aan elkaar plakken. Ga als volgt te werk:

Zorg dat de autoramen heel goed schoon zijn. Nadat je ze grondig hebt gewassen maak je opnieuw een sopje. Gebruik geen agressief schoonmaakmiddel. Gewoon een druppeltje Dreft in water is prima. 

 

Vervolgens maak je je autoruit goed nat.

 Nu haal je bij een hoekje het beschermvel voorzichtig iets los en plak je het hoekje in de hoek van jouw autoraam. Trek vervolgens het beschermlaagje iets naar beneden en plak het raamfolie direct op het raam. Doe dit stapje voor stapje en zorg dat het raamfolie dat op het raam zit, netjes glad wordt gestreken met behulp van een rakeltje. Schrik niet als er nog bobbels en luchttunnels in het folie zitten. Zolang je autoruit nog nat is, kun je het nog glad krijgen.

Alles netjes en naar wens? Snij dan voorzichtig het overtollige folie weg.

Als het goed is, zit je raamfolie nu op de auto en heb je mooie spiegelende of donker getinte ramen.


https://www.plakfoliewebshop.nl