Mathmatch
Image default
Alarmsysteem

Sloten kraken in je vrije tijd

Online webwinkels verkopen lockpick sets waarmee je zonder geweld sloten kunt openen – een speelgoed- of inbraakinstrument?

“Al als kind opende ik veel deuren met de lockpick”, zegt Urs Moser, met een transparant slot in zijn hand. De 54-jarige zit op een parkbank in Zürich en demonstreert zijn lockpick vaardigheden. Sloten openen zonder sleutel is een van zijn hobbies. “Vergrendeling” is de naam van deze methode, waarbij het slot niet beschadigd mag worden.

Urs Moser is sinds drie jaar lid van de SPASS-club “SPASS”, een afkorting voor “Schlösser Picken als Schweizer Sport”. Een twintigtal gelijkgestemden ontmoeten elkaar aan tafels om over de sluizen heen te buigen en ze te openen. Ze gebruiken sets met geschikt gereedschap.

 

Eenvoudig online lockpick set bestellen

Een dergelijke lockpick set werd online ontdekt door een luisteraar van het SRF consumentenmagazine “Espresso”. Het bevat een transparant hangslot voor de praktijk, lockpicks en spanners. Inbegrepen: Instructies voor het kiezen van sloten. “Ik was verbijsterd”, zei de luisteraar, “is het inbrekershulpmiddel?

De Zürichse advocaat Martin Steiger is bekend met de zogenaamde lockpicking sets: “Natuurlijk kunnen criminelen zo’n lockpick set gebruiken. Maar in het algemeen wordt het gebruikt als een spel van vaardigheid en niet door criminelen. Martin Steiger voegt eraan toe dat inbraken en diefstallen snel moeten gebeuren, criminelen zouden een slot op brute wijze openen.

 

https://www.mathmatch.nl/bedrijven/lockpick-sport-is-niets-meer-dan-een-nieuwsgierigheid-naar-de-techniek-achter-sloten/