Mathmatch
Image default
Auto’s en Motoren

Duurzame Autosloperij

Driverweb.nl voert een Duurzame Autosloperij, die is aangesloten bij STIBA, RDW en ARN. Uw auto wordt bij ons op nauwkeurige en moderne wijze gedemonteerd volgens de nu geldende eisen voor het milieu. 

Waar blijft mijn auto?

Nadat de Sloopauto is afgemeld bij de RDW, worden alle bruikbare onderdelen gedemonteerd voor hergebruik bij andere auto’s. Deze onderdelen worden verkocht aan autobedrijven, garages en particulieren. Onderdelen zoals buitenspiegel, versnellingsbak, veiligheidsgordel, uitlaat, zijn hier uitermate geschikt voor.

Daarna wordt het restant van de Sloopauto ontdaan van alle zogeheten ARN-materialen (Auto Recycling Nederland). Deze materialen worden apart gedemonteerd of verwijderd voor verdere verwerking. Denk hierbij aan banden, glas, olie. Deze materialen gaan naar gespecialiseerde recyclingbedrijven die onder toezicht staan van ARN. Het rubber van de autobanden wordt bijvoorbeeld gebruikt om stoeptegels voor kinderspeelplaatsen van te maken.

Het kale autowrak wordt vermalen in de shredder, dat is een grote machine die de auto’s plet en in stukken snijdt. Met een grote magneet wordt al het ijzer er uit gehaald, wat in de Hoogovens wordt gesmolten en verder verwerkt tot nieuw staal.

Voor meer info : Duurzame Autosloperij