Mathmatch
Image default
Banen en opleidingen

De cognitieve capaciteitentest van de politie

De cognitieve capaciteitentest van de politie wordt ook wel de intelligentietest genoemd en wordt gebruikt om een inschatting te maken van de intellectuele (cognitieve) vaardigheden van een bepaald persoon.

Bij de cognitieve capaciteitentest krijgt men vragen over letterreeksen, cijferreeksen en woordcombinaties (analogieën). Deze vragen moet men beantwoorden op een computer en daarmee wordt de intelligentie van een bepaald persoon gemeten. De cognitieve capaciteitentest begint met een aantal oefenvragen zodat men van te voren weet wat precies de bedoeling is. Deze oefenvragen tellen niet mee voor het eindresultaat. Wanneer men klaar is met de oefenvragen kan men beginnen aan de echte testvragen.

Een cijferreeks voorbeeld: 2-2 4-8 1-3 5-20 7-?

Het antwoord op bovenstaande reeks is eigenlijk heel simpel. Het antwoord moet namelijk vijfendertig zijn. Het linkergeval wordt telkens met 1 meer vermendigvuldigt.
2 = 1 x 2
8 = 2 x 4
3 = 3 x 1
20 = 4 x 5
35 = 5 x 7

Cognitieve capaciteitentest tips Bij de cognitieve capaciteitentest wordt er gekeken naar de ruimtelijke inzicht en intellectuele vaardigheden van een bepaald persoon. Het is dan ook lastig om deze test voor te bereiden. Toch kan men de hersens al goed trainen voordat men de test gaat maken. Hieronder volgen een aantal belangrijke tips voorafgaand aan de test:
– Zorg ervoor dat je goed bent uitgeslapen wanneer je de test moet maken.
– Oefen alvast een paar voorbeeldvragen online. Wanneer je in google zoekt onder voorbeeldvragen cognitieve capaciteitentest, vind je veel websites die voorbeeldvragen aanbieden zodat je alvast een beetje kunt oefenen en je ruimtelijke inzicht kunt vergroten.
– Zorg ervoor dat je voldoende beweging krijgt. Door veel te bewegen krijg je meer zuurstof in je bloed en dit verhoogt je reactiesnelheid en verhoogt je IQ.
– Pas op met alcohol. Wanneer je teveel alcohol drinkt, verslechtert je verbale vermogen. Koffie en thee daarentegen verbetert je ruimtelijke inzicht.
– Verbeter je ruimtelijke inzicht en verbale vermogen door spelletjes te spelen zoals kruiswoordpuzzels, woordzoekers of kubus draaien.

Voor meer info : klikt u hier