Mathmatch
Image default
Banen en opleidingen

De voordelen van outplacement. Wat is het en hoe werkt het?

Het verliezen van je baan is een van de meest stressvolle ervaringen in het leven van mensen. De vervelende gevolgen kunnen echter verzacht worden met hulp van een outplacementbureau.

Met outplacement krijgen medewerkers niet alleen emotionele ondersteuning, maar worden zij ook begeleid in hun loopbaan (loopbaanbegeleiding) en het vinden van een nieuwe baan. Outplacement is vooral voor de ondersteuning bij het vinden van nieuwe paden en carrièremogelijkheden.

Over het algemeen moet de werkgever zorgen voor ondersteuning van de ontslagen medewerker. Het programma wordt hoofdzakelijk gefinancierd vanuit de transitievergoeding. De praktijk laat ook zien, dat steeds meer bedrijven outplacement bovenop de transitievergoeding vergoeden. Zij doen dit uit bezorgdheid voor zowel de medewerkers als ook om hun imago te beschermen.

Zoals gezegd kan outplacement vele verschillende vormen van bijstand omvatten, bijvoorbeeld: psychologische begeleiding, loopbaanbegeleiding, hulp bij het vinden van een nieuwe baan, om het optimale pad van de persoonlijke en professionele ontwikkeling te bepalen, de financiering van opleidingen, advies over het starten van een eigen bedrijf, juridisch advies, hulp bij de overgang naar een andere sector, maar ook hulp bij het maken van een aantrekkelijk CV.

Outplacement geeft ontslagen medewerkers een kans om te ontspannen in een stressvolle periode. Het kwijt raken van je baan is immers niet het einde. Het beste resultaat van een goed outplacementprogramma is een ​​nieuwe duurzame baan te vinden binnen de trajecttermijn. Dit is natuurlijk het meest wenselijke doel, maar het is niet altijd mogelijk om dit te bereiken in korte outplacementtrajecten. De meeste outplacementbureaus hanteren daarom trajecten van 6 maanden of langer. Er zijn veel outplacementbureaus actief in Nederland, van klein tot groot, maar ook bureaus die gespecialseerd  zijn in outplacement voor 50 plussers.

Voor meer info : klikt u hier

Gerelateerde artikelen

De cognitieve capaciteitentest van de politie

Interim CFO als trendy beroep

Senior .NET Developer Den Haag vacatures