Mathmatch
Image default
Banen en opleidingen

Welke opleiding past het beste bij mij?

Iedereen komt op zo’n moment dat je een opleiding moet gaan kiezen. Deze bepaald voor de rest van je carrière wat je wil gaan doen en leren natuurlijk. Maar zo’n keuze maken is niet even snel gedaan, want er zijn te veel keuzes waar je uit kan kiezen. Van de zorgsector naar de entertainmentsector het kan allemaal. Maar hoe weet je nu precies welke het beste bij jou past? In deze blog helpen we je een handje met een aantal voorbeelden qua opleidingen die er zijn en welke richting je op wil.

Creatief, maar op een andere manier

Er zijn mensen die een bepaalde opleiding kiezen, omdat ze iets creatief willen doen als baan. Hierbij moet je denken aan grafische vormgevers, kunstenaars, animators en nog veel meer. Maar je kan ook een opleiding doen die creatief is, maar dat je niet met je handen per se bezig hoeft te zijn. Dit zijn namelijk de creatief denkende opleidingen. Hiermee moet je denken aan marketing, conceptontwikkelaar, campagnemaker en nog veel meer. Dus je moet goed naar je skills kijken en dan bepalen waar jij bent op creatief vakgebied. Want er zijn genoeg keuzes hierin.

Mensen helpen geeft je energie

Jij bent echt een typ dat graag mensen helpt als ze met een probleem zitten of je ziet iets voor je neus gebeuren en schiet meteen te hulp. Hier zijn ook mooie opleidingen voor. Voor mensen die graag problemen van mensen willen oplossen is psychologie of therapie een goede richting om te kiezen. Voor de mensen die echt in gevaarlijke situaties mensen willen helpen, kunnen ze beter richting defensie, politie, brandweer, etc. gaan, omdat ze daar hun grootste passie uit kunnen halen om mensen te helpen.

Praktisch aan de slag

Ben jij meer iemand die graag met de handen aan de slag gaat? Dan zijn praktische opleidingen echt jouw ding. Er zijn genoeg praktische opleidingen waar jij heerlijk aan de slag kan gaan, zonder veel theorie te moeten leren. Hierbij moet je denken aan hoveniers, timmermannen, elektrotechniek en nog veel meer technische opleidingen. Er zit vast wel iets voor je bij waar je handen van gaan jeuken.

 

http://werk-en-opleiding.nl