Mathmatch
Image default
Beauty en verzorging

5 manieren om buikvet te verbranden

Iedereen wilt het wel: een strak buikje, klaar voor het zomerseizoen. Toch is het voor velen niet gemakkelijk om buikvet te verbranden. In deze blog geven we je een aantal tips om zo efficiënt mogelijk buikvet te verbranden. Lees verder!

Vet bevriezen

Een methode waarbij je niet hoeft te zweten in de sportschool, is vet bevriezen. Vet bevriezen, ofwel cryolipolyse, is een techniek waarbij plaatselijk vet weg kan worden gezogen door middel van een sterk vacuüm die werkt met koude temperaturen onder celcius. 

Breng je calorieën omlaag

Een van de grootste redenen dat je veel buikvet hebt, is je teveel calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt. Dit geldt voor afvallen in het algemeen, maar ook het verliezen van buikvet. Je kunt dus proberen minder calorieën binnen te krijgen, door je eetpatroon aan te passen, of juist ervoor te zorgen dat je meer calorieeën gaat verbranding, door middel van beweging of sporten. 

Te veel stress

Een van de oorzaken van buikvet is stress. Als je veel stress ervaart, dan leidt dit tot een verhoogd cortisol niveau in lichaam, wat bijdraagt aan de opslag van buikvet. Ook leidt een verhoogt cortisol tot een grotere eetlust, wat weer leidt tot de inname van meer calorieën. Zorg dus voor voldoende rustmomenten in je dag, om je stressniveau naar beneden te brengen.

Eet de juiste voeding

Het is niet alleen belangrijk dat je minder calorieën eet dan dat je verbrandt, maar ook dat je de juiste soort koolhydraten eet. Kortgezegd, is het belangrijk dat je geen enkelvoudige koolhydraten meer eet, die ervoor zorgen dat je bloedsuikerspiegel heel snel stijgt. Een hoge bloedsuikerspiegel zorgt ervoor dat je insuline stijgt; dit is een hormoon die ervoor zorgt dat je cellen meer vet op gaan slaan. Enkelvoudige koolhydraten zijn bijvoorbeeld frisdrank, suiker, alcohol, chips, snoep en gebak. 

Vergeet buikspieroefeningen

Een grote mythe in het verbranden van buikvet, is dat buikspieroefeningen daarbij kunnen helpen. Helaas is het niet mogelijk om plaatselijk vet te verbranden. Vet reageert namelijk alleen maar op hormonen, en niet op het verhogen van je spierweefsel. Buikspieroefeningen kunnen wel bijdragen aan het creëren van extra spiermassa rondom je buik, maar zorgen er niet voor dat je extra plaatselijk vet verbrandt rondom de buik.