Biologische cosmetica

Mensen zijn steeds meer bezig met het creëren van een bewuste levensstijl. Vreemd genoeg komt daar bij de meeste vrouwen nog geen biologische cosmetica in voor. Zij gebruiken nog steeds de producten die in de gewone drogisterijen te vinden zijn. Voor vrouwen die een duurzame levensstijl nastreven is het natuurlijk vreemd dat zij nog steeds gewone make-up gebruiken en nog niet zijn overgestapt naar varianten die niet alleen beter zijn voor het milieu, maar ook voor henzelf. Een van de grootste bezwaren die gebruikers van biologische cosmetica tegen de gewone varianten hebben, is het negatieve effect dat deze producten op het milieu hebben. In veel cosmetica zitten bijvoorbeeld kleine deeltjes plastic verwerkt die via het doucheputje of de wasbak zo in ons afvalwater spoelen. Dit kunnen waterzuiveringsinstallaties er niet uithalen, waardoor ze uiteindelijk in de zee terecht komen. Daar komen ze terecht in de voedselketen en uiteindelijk via de vissen die wij eten weer in ons eigen lichaam. Daarnaast dragen deze microplastics ook nog eens bij aan het groter worden van de plastic soep in de oceanen. Alleen dit zou al reden moeten zijn om over te stappen naar biologische cosmetica. Daarnaast zitten er in heel veel reguliere producten ook nog stoffen die u eigenlijk niet eens op uw lichaam zou moeten willen smeren. Wist u bijvoorbeeld dat er in veel mascara’s kool verwerkt zit? Dat krijgt u natuurlijk liever niet op uw huid of in uw ogen terecht. In biologische cosmetica zitten al deze stoffen niet en dat heeft als grote voordeel dat ze automatisch ook het milieu een stuk minder belasten. Dat geldt natuurlijk als wij ons douchen of wassen en de vervuilende deeltjes op die manier in het water en dus het milieu terecht komen. Maar het geldt ook al voor het hele productieproces. Bij het maken van biologische cosmetica worden ingrediënten gebruikt die biologisch gekweekt zijn. Dit betekent dat er ook veel minder bestrijdingsmiddelen in het milieu terecht komen. Ook dat is dus een reden om voor deze producten te kiezen.

Biologische cosmetica beter voor uw lichaam

Er zijn mensen die voor biologische cosmetica kiezen uit ideologische overwegingen wat betreft het milieu. Maar er zijn ook heel veel mensen die voor biologische cosmetica kiezen omdat zij liever geen chemische middelen op hun huid smeren. Hebt u wel eens de lijst met ingrediënten van uw mascara, shampoo of douchegel bekeken? Het enige ingrediënt dat u zult herkennen is waarschijnlijk agua, oftewel water. Voor de rest bestaat de lijst uit allemaal synthetische ingrediënten die niet goed voor uw lichaam blijken te zijn. Makers van biologische cosmetica gebruiken bewust alleen maar natuurlijke ingrediënten, omdat dit gewoon veel beter voor uw lichaam is. Er is nog maar weinig onderzoek gedaan naar de gevolgen van het dagelijks gebruik van reguliere cosmetica op uw lichaam, maar alles wijst er op dat de synthetische en chemische middelen die er in zitten niet bepaald gunstig zijn voor uw gezondheid. Er zijn voldoende verhalen bekend van mensen die allergische reacties krijgen van bepaalde producten, maar er zijn ook minder opvallende gevolgen mogelijk. Zo kan in een deel van de gevallen deze reguliere cosmetica de oorzaak zijn van het ontstaan van aandoeningen als eczeem. Daarnaast zijn er ook aanwijzingen dat ze kanker zouden kunnen veroorzaken. Niemand wil natuurlijk ziek worden van het gebruik van producten voor de lichaamsverzorging, daarom is het wel zo verstandig om voor biologische cosmetica te kiezen. Ook een droge huid of een vette huid kunnen veroorzaakt worden door alle lichaamsverzorgingsproducten die u bij de gewone drogist kunt krijgen. Deze werken de goede werking van het lichaam tegen en zorgen daardoor juist voor verkeerde reacties in uw lijf. Biologische cosmetica daarentegen werkt samen met uw lichaam, ze ondersteunen het herstellende vermogen en lossen daadwerkelijk problemen als psoriasis, eczeem en een droge of juist erg vette huid op.

Biocare Online

Voor de oprichters van Biocare Online begon de zoektocht naar goede lichaamsverzorging op het moment dat hun zoontje te maken kregen met vervelende allergieën. Ze besloten daarom op zoek te gaan naar middelen die het lichaam helpen om weer beter te worden. Zij besloten dat zij alles wat zij daarbij leerden en alle goede producten die zij daarbij ontdekten graag wilden delen met de rest van de wereld en zo ontstond hun webshop in biologische cosmetica. Deze biologische cosmetica zorgen ervoor:

  • dat de huid op een natuurlijke wijze gevoed en hersteld wordt
  • dat de zuurgraad, vetmantel en natuurlijke bacteriën in balans blijven
  • dat veel huidproblemen weer verdwijnen

Hebt u ook vaak last van huidproblemen zoals eczeem, psoriasis, acne of dermatitis, dan kan biologische cosmetica voor u echt een uitkomst zijn. U zult merken dat als u deze middelen een tijdje gebruikt, uw huid zichzelf weer gaat herstellen en dat de natuurlijke balansen weerkeren. U maakt met biologische cosmetica snel een einde aan een zeer droge of juist erg vette huid. Daarbij is het niet alleen voor het herstel van uw lichaam belangrijk om goede middelen te gebruiken, maar ook is het belangrijk voor het in stand houden van uw gezondheid. Er mag dan nog weinig wetenschappelijk bewezen zijn, iedereen kan bedenken dat het niet goed voor uw lijf is om er steeds chemische middelen op te smeren. En u helpt er ook het milieu nog eens een handje mee. Er zijn dus meer dan genoeg redenen om de standaard lichaamsverzorgingsproducten in de winkel te laten staan en te kiezen voor biologische cosmetica van Biocare Online.

Voor meer info : klikt u hier