Mathmatch
Image default
Beauty en verzorging

De beste haartips

Voor de meeste mensen geldt het gezegde: het haar is me heilig. Als je iemand voor het eerst ziet let je vaak op uiterlijk. Het kapsel van de persoon speelt daar een hele grote rol bij. Je wilt natuurlijk niet dat iemand jou ziet als onverzorgd, en dus wil je dat je haar goed zit! Voor sommige mensen lijkt het wel als vanzelfsprekend dat het haar altijd goedzit, en andere mensen kunnen er uren en uren aan besteden en alsnog valt het niet zoals je had gewild. Speciaal voor die mensen hebben we hier wat tips op een rijtje gezet.

 

  • Vet haar. Heel veel mensen hebben last van vet haar. Vaak is het haar dan al na één dag heel erg vet en wil je het het liefst weer wassen. Maar het zal jullie niet verrassend in de oren klinken als ik jullie vertel dat hoe vaker je je haar was, hoe sneller het haar vet wordt. Je verwend je haar eigenlijk door het elke dag te wassen en hierdoor wordt je haar ‘lui’. Dat wil zeggen dat het zo gewend raakt aan een schoonmaakbeurt dat het haar ook niet meer zijn best doet om juist niet vet te zijn. Als je hier van af wilt kan je het beste 3 maanden lang je haar niet wassen. Het klinkt heel erg raar en misschien een beetje vies, maar na 3 maanden zul je merken dat je haar niet meer vet is. Vervolgens kan je het haar wel één keer in de week wassen met een milde shampoo. Mensen die zo moedig zijn om dit te proberen zijn altijd razend enthousiast! Dat is toch wel het proberen waard denk je ook niet?
  • Dode puntjes. De naam zegt het eigenlijk al: dode puntjes aan het einde van je haar. Dit kan je heel letterlijk opvatten. De uiteinden van je haar zijn natuurlijk het oudst en hebben al het meest geleden. Als je niet vaak genoeg naar de kapper gaat gaan deze puntjes zich splitsen en krijg je ook nog eens gespleten haarpuntjes. Het haar is dan zo dood dat het uit elkaar valt. Een goede en makkelijke tip voor dit probleem: ga eens in de drie maanden naar de kapper. U hoeft dan niet iedere keer naar een hele dure kapper te gaan, als het toch slechts om puntjes knippen gaat. Je kan zelfs een kappersschaar kopen en thuis zelf je haar knippen. Maar doe dit dan niet met een keukenschaar! Want dit knipt je haar heel erg lelijk
  • Veel klitten. Lang haar gaat snel klitten en dat is heel erg vervelend. Het kan er onverzorgd uitzien en het voelt ook niet fijn. Vooral in de winter als je wel eens een sjaal draagt wil de achterkant van je haar nogal eens gaan klitten. Hiervoor hebben experts een hele fijne borstel ontworpen. De Tengle Teaser. Deze borstel lijkt een beetje op een borstel waar je je hond mee kamt, en werk supersnel en effectief om de klitten uit je haar te krijgen. Bovendien kan je ook anti-klitspray kopen om klitten tegen te gaan. Maar als je toch vaak een sjaal om hebt dan zul je je er toch echt bij neer moeten leggen dat er hier en daar wat klitten in je haar komen.

Het is niet zo moeilijk om je haar goed te verzorgen, je moet alleen wel even weten hoe het precies zit. Ook het gebruik van de juiste kappersproducten is erg belangrijk. Hiervoor kunt u een kijkje nemen op http://www.groothandelkappers.nl/kappersproducten 

Voor meer info : klikt u hier