Mathmatch
Image default
Beauty en verzorging

Een ooglidcorrectie, wel of niet vergoed?

Als je ouder wordt dan gaat alles ook wat meer hangen en dit geld ook voor alles in je gezicht eigenlijk. Hierbij kun je denken aan je lippen, neus, wangen of je oogleden. Oogleden zijn natuurlijk wat vervelender, want dat kan ook het een en ander met zich meebrengen wat minder leuk is. Denk hierbij aan hoofdpijn die veroorzaakt kan worden door slechte oogleden.

Een ooglidcorrectie kan allemaal eigenlijk vrij snel gedaan worden. Je kan binnen een uur weer buitenstaan bij je arts. Allereerst wordt er natuurlijk wel gekeken naar wat er gedaan kan en moet worden en vervolgens kan de arts aan de slag. De ooglidcorrectie kosten kunnen heel prijzig zijn, maar het is mogelijk dat jouw zorgverzekering een gedeelte vergoed. De ooglidcorrectie vergoedingen zijn afhankelijk van je verzekering natuurlijk. Je hebt hier wel een aanvullende verzekering nodig, want het zit niet in het basis pakket. Als het puur een cosmetische ingreep is dan is de kans echter wel een stuk kleiner dat het vergoed wordt. Is het medisch noodzakelijk dan zit de kans er wel in dat het vergoed wordt. Je moet echter wel kijken bij je zorgverzekeraar wat er precies mogelijk is, want het verschilt natuurlijk ook weer per verzekeraar. Sommige verzekeraar vergoeden bijvoorbeeld maar tot 500 euro, maar met 500 euro red je het niet om een volledige ooglidcorrectie te laten doen.

Enkele andere voorwaarden kunnen zijn, voordat je toestemming krijgt van je zorgverzekeraar, dat je minimaal 24 maanden een aanvullende verzekering moet hebben en dat ze eerder geen toestemming geven tot het laten uitvoeren van een ooglidcorrectie. Daarnaast moet minimaal 50% van de pupil bedekt zijn voordat je in aanmerking komt voor een vergoeding. Dit zijn vrij strenge eisen voordat je voldoet aan het hele pakket en je de vergoeding krijgt, maar als je er echt last van hebt dan is de kans wel groter dat je een vergoeding krijgt.

Voor meer info : klikt u hier