Alternatieve cups

Mathmatch

Apparaten als de Dolce Gusto en de Nespresso zijn beiden de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Beiden apparaten tonen dan ook veel overeenkomsten. Ze worden beiden verwaardigd door de fabrikant Nestlé. En beiden zetten hun koffie met koffiecups. Maar er zijn toch nog veel verschillen tussen beiden. De cups kunnen dan ook niet onderling verwisseld worden.

De machines van Nestlé zijn zo populair, omdat ze steeds aantrekkelijker geprijsd zijn. Vaak kun je een mooie machine al kopen voor slechts € 60,- en in de aanbieding is het nog wat goedkoper. Dankzij de apparaten is koffie maken in kleine hoeveelheden een hele makkelijke taak geworden met deze machines. Geen gedoe meer met een grote pot koffie! Daarbij zijn de machines vaak erg mooi vormgegeven en nemen ze weinig ruimte in beslag.

Het in Nederland welbekende Senseo apparaat is alweer een ding van het verleden. Deze machine is wel goedkoper dan de Nespresso of de Dolce Gusto, maar volgens vele liet de smaak nog wat te wensen over. De smaak van de Nespresso cups en de Dolce Gusto worden telkens zeer positief ontvangen. Dat is de reden dat we nu zo weinig vernemen van de Senseo apparaten. Dan hebben we ook nog de grote apparaten die automatisch de koffie voor ons malen en verse koffie zetten. De smaak van de koffie die uit dit soort apparaten komt, wordt zelfs het meest positief fontvangen. Het grote nadeel van deze apparaten is alleen dat deze enorm veel geld kosten en veel plek innemen. Door deze redenen valt automatisch de keuze op een Nespresso machine of een Dolce Gusto machine.

Maar wat is het belangrijkste verschil tussen de machines? Het belangrijkste verschil tussen de machines komt pas boven water wanneer je een koffiespecialiteit neemt waar melk in zit, zoals een cappuccino. Want de Nespresso apparaten hebben daarbij echte melk nodig. De krups Dolce Gusto gebruikt hierbij melkpoeder, dat alvast in de cup zit.

Voor meer info : klikt u hier