Mathmatch
Image default
Bedrijven

Belangrijke dingen bij een verhuizing

Een verhuizing is vaak tijdrovend en vermoeiend. Een periode van verhuizen betekent vaak late avonden en veel dingen regelen. Doordat er dusdanig veel geregeld moet worden kunnen er wel eens dingen over het hoofd worden gezien. Gaandeweg kom je er meestal vanzelf wel achter wat je vergeten bent, maar het is natuurlijk het beste als alles gelijk al goed geregeld is.

Zorg dat alle instanties je nieuwe adres weten

Als je verhuisd veranderd ook je adres. Het is belangrijk dat je dit aan alle belangrijke instanties doorgeeft zodat je niet in de problemen komt. Allereerst is het belangrijk dat je je nieuwe adres doorgeeft aan de gemeente. Dit zorgt er in ieder geval voor dat de overheid je al goed kan bereiken op je nieuwe adres. Denk ook aan het doorgeven van je adres aan je bank zodat je de meest belangrijke post van de overheid en de bank niet misloopt. Vergeet niet je adres ook door te geven aan je huisarts en tandarts. Als je niet meer in de buurt woont van je arts zorg er dan voor dat je op tijd een nieuwe zoekt zodat je in geval van nood altijd ergens heen kunt.

Regel je elektriciteit en verzekeringen op tijd

Naast het doorgeven van je adres aan belangrijke instanties dien je ook een aantal nieuwe contracten af te sluiten bij een verhuizing. Denk hierbij aan het afsluiten van verzekeringen omtrent je huis zoals een inboedelverzekering. Samen met de Interpolis klantenservice kun je nagaan welke verzekeringen je allemaal nodig hebt bij een verhuizing en welke verzekeringen eventueel kunnen worden overgenomen. Ook op het gebied van gas, water en licht dient er nagekeken te worden of je oude contract kan worden meeverhuisd of dat er een nieuw contract nodig is. Zorg ervoor dat je je verzekeringen en contracten op tijd regelt zodat je niet onverwacht in de problemen komt. Het zou namelijk zonde zijn als je in het begin nog geel elektriciteit hebt in je nieuwe woning omdat je dit niet op tijd geregeld hebt. Denk er ook zeker aan om je internet abonnement op tijd af te sluiten. Vaak gaan er namelijk enkele weken overheen voordat je daadwerkelijk internet hebt in je huis.

https://web-wings.nl/