Mathmatch
Image default
Bedrijven

Beter een beursstand huren of kopen?

Misschien ben je je aan het oriënteren op het huren of kopen van een nieuwe beursstand. Aan een beursstand huren zijn verschillende voordelen verbonden, maar een beursstand kopen kan ook zeer voordelig zijn. De keuze tussen het kopen of het huren van een beursstand is afhankelijk van een paar factoren, namelijk de investering, de flexibiliteit en de opslag.  

 

De investering 

Of een beursstand huren of een beursstand kopen beter is, hangt af van hoe vaak je de beursstand gaat gebruiken. Als je op zoek bent naar een beursstand die je op iedere beurs wilt gaan gebruiken, is de investering van het kopen van een beursstand hoger, maar zal het totale kostenplaatje uiteindelijk lager zijn. Wil je graag op iedere beurs een andere uitstraling van de beursstand? Bijvoorbeeld omdat de stand bij de marketingcampagne of doelgroep van dat moment aan moet sluiten? Dan kun je beter huren. 

 

Hoeveel flexibiliteit wil je? 

Bij een eigen beursstand kun je de beursstand natuurlijk van A tot Z helemaal zelf aankleden en indelen. Je hebt hierbij de volledige creatieve vrijheid. Toch heb je bij het huren van een beursstand ook ontzettend veel vrijheid, zeker wanneer je ieder evenement een nieuwe stand neer kunt zetten. Toch zit je bij het huren van een beursstand vaak vast aan een aantal eisen van de verhuurder, waardoor je toch enige beperking kunt hebben. 

 

De opslag 

Als je zelf een beursstand gaat kopen moet je deze natuurlijk wel op kunnen slaan. Hoe groter jouw beursstand is, hoe meer opslagruimte je nodig hebt. Bij het huren van een beursstand hoef je hier helemaal geen rekening mee te houden, aangezien de stand dan gewoon opgeslagen wordt bij de standbouwer. Je hoeft je hierdoor na de beurs geen zorgen meer te maken over een eventuele opslagruimte voor jouw stand.