Mathmatch
Image default
Bedrijven

De gezondheid van de koe

Als je een boer bent wil je het beste voor je dier zodat zij maximaal kunnen presteren zonder dat er een negatieve invloed op de gezondheid is. Door agrarisch advies op te volgen zal de koe een beter leven hebben en meer melk produceren, het verzorgen van de koe brengt veel voordelen met zich mee. Maar wat is agrarisch advies? Agrarisch advies is advies die gegeven wordt op het gebied van een boer en boerderij. Voor agrarisch advies zijn er gespecialiseerde ondernemingen opgericht om het juiste advies en begeleiding te kunnen geven.

Er zijn veel manieren om de gezondheid van een koe te bevorderen, zo bestaat de cowhouse en dit is de comfort zone van een koe zodat die zich normaal kan bewegen. De comfort zone van een koe is 3 meter. De cowhouse is een algemeen begrip en daaronder vallen verschillende benodigdheden om de koe optimaal te kunnen verzorgen. Een voorbeeld is de koeborstel, dit is een apparaat die de koe op een gemakkelijke en snelle manier schoon maakt. Het is te vergelijken met een auto wasserette waar je door heen rijdt, de koe wordt gereinigd. Deze manier van reinigen voorkomt ziektes en parasieten bij de koe. De koeborstel is geen dagelijkse investering maar omdat het ziektes voorkomt worden er ook kosten bespaart, de dierenarts die regelmatig voor ziekte koeien moet langs komen is nu niet meer van toepassing.

U vraagt zich vast af hoe de koe meer melk kan produceren, dit kan door een complete stalinrichting te hebben. Voerhekken, waterbakken, rubberen matten, veeborstels, vloeren, zaagselsstrooiers, mestmixers, windbreekzeil en ventilatoren zijn de vereisten voor een basis inrichting van een koeienstal. Naast de basis benodigdheden is er bijvoorbeeld ook de plant food maker, dit is een nieuwe uitvinding. Dit is een verwarmde mengmachine die drijfmest van koeien of varkens omzet tot vruchtbare compost. De vruchtbare compost zorgt voor besparing op mest, verbetering van vruchtbaarheid van de grond en het is gezond voor de koe.

Voor meer info : klikt u hier