Mathmatch
Image default
Bedrijven

De juiste broker kiezen voor jouw beleggingen

De juiste broker kiezen voor jouw beleggingen

Vandaag de dag zijn er veel mensen die kiezen voor beleggen. Dat is ook niet gek, want bij veel banken betaal je rente als je meer als 100,000 hebt. Het is dus interessanter om daar winst van te maken met beleggen. Echter zijn er ook wel een aantal valkuilen, dus een broker inschakelen is dan wel verstandig. Het kost een beetje, maar hij of zij weet wat er leeft op de markt en waar er kansen zijn. De meeste belgen kiezen voor Mexem. Zij hebben een ruim aanbod beleggingen en dit gaat een stuk verder als alleen kennis over ETF, Futures en valuta. Het is niet makkelijk uit te leggen, dus het beste kun je hier een belegger voor contacteren. Deze brokers geven je toegang tot wel 126 beurzen verspreid over de hele wereld.

Beleggen voor beginners

Voor beginners is het advies om een ervaren broker in te schakelen. Hij of zij kan je tips geven over het beleggen. Het kunnen tips zijn om zoveel mogelijk winst te maken, maar daarbij is het risico ook hoger. Of ze adviseren juist om te kiezen voor minder rendement, maar wel een bedrijf wat al jarenlang stabiel is. Dit is ook een beetje een persoonlijk keuze en hoeveel lef je zelf hebt. Ook is het belangrijk om goed na te denken of je dit geld wel kunt missen. Het kan namelijk altijd fout lopen, want de wereldmarkt verandert continue.

Wat zijn de voordelen ?

Een van de voordelen van beleggen is toch wel dat je vaak een hoge rendement hebt. In plaats van geld te betalen voor je spaargeld kun je er dus voor kiezen om te gaan beleggen. Hierbij moet je wel altijd een adviseur in de hand nemen. Dit zodat je zoveel mogelijk risico’s kunt uitsluiten. Daarnaast is het ook een passief inkomen waarvoor je dus niet hoeft te werken. Je zou dus met een meevaller uit de loterij of erfenis ervoor kunnen zorgen dat je niet meer hoeft te werken. Bij betrouwbare bedrijven is je vermogen ook altijd beschikbaar. Maak je een forse sprong en wil je jezelf uit laten keren, dan kan dit niet zomaar geweigerd worden. Ze zullen wel vaak proberen om je nog meer winst te laten maken, maar je kunt beter op safe spelen.

De valkuilen

Het risico van beleggen is best groot. Er zijn tal van apps die je kunt downloaden, maar daarbij heb je zelf het lot in handen. Het is namelijk bijna niet mogelijk om over de kennis te beschikken die een ervaren belegger heeft. Daarom is het altijd verstandig om dit voor een kleine fee uit te besteden. Helemaal geen risico lopen dat is niet mogelijk, maar zij zullen bij een verlies wel op tijd adviseren om toch maar het verlies te nemen. Anders kan het zomaar in de papieren lopen totdat het uiteindelijk niets meer waard is. 

De techniek verandert veel en daardoor kan een bepaald product of dienst morgen niet meer nodig zijn. Het beste kun je dan kiezen voor een lager rendement, want dan kan het aandeel meestal ook minder hard zakken. Bij sommige beleggingen moet je ook gewoon geduld hebben. Het kan zijn dat bijvoorbeeld een Intel werkt aan een nieuwe processor die in de komende 5 jaar uitkomt. Er komt dan pas na de verkopen rendement op het aandeel te zitten, dus dit zul je dan even af moeten wachten.