Mathmatch
Image default
Bedrijven

De poetsmiep uithangen is zo slecht nog niet

Schoonmaken is iets wat veel mensen ontzettend vreselijk vinden. Het kost immers tijd en is niet de meest ontspannende activiteit om thuis te doen. Toch zijn er ook mensen die volledig kunnen ontspannen terwijl ze de tegeltjes in hun badkamer staan te schrobben. Uiteindelijk bepaal je zelf hoe uitgebreid je wilt schoonmaken en hoeveel tijd je hierin wilt stoppen. Een schoon, stralend en fris huisje is uiteindelijk wel fijn voor je eigen hygiëne en rust. Je hoofd komt tot rust als je in een schone omgeving leeft. Het is dus ook wel noodzakelijk dat je met enige regelmaat de poetsmiep uithangt. Er zijn een aantal zaken die jouw schoonmaakleven een stuk eenvoudiger kunnen maken.

De gouden poetsregels

Heb je de knoop doorgehakt en besloten geen professioneel schoonmaakbedrijf in te huren, maar zelf te gaan poetsen? Dan zijn er wat zaken die best fijn zijn om te weten. Zo is het ten eerste belangrijk om aan de slag te gaan met de juiste schoonmaakspullen. Je dient te weten waar een schoonmaakmiddel voor bedoeld is. Zo kun je bijvoorbeeld niet een vloer dweilen met een reiniger die bestemd is voor glas. Elk schoonmaakmiddel heeft een eigen werking en kan niet zomaar multifunctioneel ingezet worden. Daarnaast is het gebruik van borstels, sponsjes en doeken ook belangrijk. Hiervoor geldt ook weer hetzelfde als bij een schoonmaakmiddel: elk product heeft een bepaalde werking. Je maakt je glazen tafel niet schoon door te schrobben met een borstel. Glas is iets waar men veelal moeite mee heeft. Bij glas is het devies eigenlijk om gebruik te maken van een microvezeldoek. Dit soort doekjes laten geen strepen achter en maken oppervlakten goed en grondig schoon. Verder is het belangrijk om regelmatig schoon te maken. Als je hier echt geen tijd voor hebt of geen zin in, huur dan een professioneel schoonmaakbedrijf in. Zij klaren de klus dan voor je. Het bijhouden van de schoonmaak, voorkomt schimmelvorming, insectenplagen en andere vormen van ellende.

Hoe maak je poetsen leuk?

Zorg dat je het zo fijn mogelijk voor jezelf maakt als je lekker gaat poetsen. Trek kleren aan die vies mogen worden, zoals oude of beschadigde kleren. Een muziekje doet ook wonderen. Er is niks fijner dan keihard je toiletbril schrobben terwijl de Dire Straits in je oren jengelen op hun gitaren. 

https://schoonmaakkaart.nl/professioneel-schoonmaakbedrijf/