Mathmatch
Image default
Bedrijven

De tradities van verjaardagen

Als je geluk hebt leef je langer dan 50 jaar op deze aarde en raak je dus uiteindelijk de 50 levensjaren aan. Deze 50e verjaardag wordt vaak groots gevierd en brengt ook de nodige tradities met zich mee. 50 jaar wordt gezien als een van de belangrijkste voorkomende vormen van een leeftijds mijlpaal bereiken. Een bekende traditie hierin is dan ook het huren van een Abraham of Sarah pop. Dit is een opblaasbare pop die je kan optuigen om te laten zien dat je 50 bent geworden. Die abraham of Sarah poppen zijn ook in allerlei andere vormen en producten te vinden. Zo kun je zelfs een 50 jaar abraham motor kopen. Dit is een pop van abraham die op een motor zit. En zo zijn er nog allerlei vormen te verzinnen.

Verjaardagen in de westerse landen

In de westerse wereld is het gebruikelijk om verjaardagen thuis te vieren. Hier brengen alle gasten een cadeau mee om te jarige te mee te feliciteren met zijn of haar verjaardag. Ook is het gebruikelijk dat er taart aanwezig is om te eten. een zogenaamde “verjaardagstaart”. Uiteraard wijkt iedereen hier op zijn of haar manier van af en je kan je verjaardag zo groot of zo klein vieren als je zelf maar wilt. Maar toch is het zo dat bij bepaalde leeftijds mijlpalen er iets meer uit de kast wordt getrokken dan normaal. Zo wordt er vaak een zaaltje afgehuurd en worden er hier meer gasten uitgenodigd dan bij de gebruikelijke verjaardagen van deze persoon. En wordt er ook kwa entertainment en catering extra uit de kast getrokken.

In andere landen

In suriname is het gebruikelijk om alle verjaardagen die door 5 te delen zijn. Zoals 30, 35, 40. Uitgebreider gevierd. Dit heet dan de bigi yari. In brazilië eten ze vaak beijinhos bij verjaardagen. Dit zijn gebakjes gemaakt van kokosnoot, gecondenseerde melk en boter. En zo zijn er nog een hoop culturen die hun eigen tradities hebben per verjaardag.