Mathmatch
Image default
Bedrijven

Duik in de rijke geschiedenis van Giethoorn

Iedere Nederlander kent Giethoorn wel. Als je aan Giethoorn denkt dan denk je aan een dorp dat voor een groot deel uit water bestaat. Dat klopt ook. De waterrijke veengrond zorgde in de loop van de eeuwen voor heel veel meren en plassen. De bewoners pasten zich aan door hun vervoer vrijwel geheel over het water te regelen. Giethoorn is een aaneenschakeling van bruggetjes. De ruim 2.000 inwoners leven vandaag de dag vooral van het toerisme. Want Giethoorn staat op de kaart. Niet alleen als Beschermd Dorpsgezicht, maar ook als must see voor veel toeristen uit binnen- en buitenland. 

Ontdek Giethoorn vanaf het water

Als je Giethoorn bezoekt dan kun je het dorp wandelend of op een huurfiets verkennen. Maar vanaf het water is toch wel het allerleukst. Je kunt in Giethoorn een boot huren voor anderhalf uur of langer. De verhuur is vanaf het middaguur, zodat je alle tijd hebt voor de reis naar Giethoorn. Huur een boot voor je gezin of maak er een leuke dag van met vrienden of met je collega’s. Er is naast varen nog genoeg te beleven in en rond Giethoorn. Zo zijn er meerdere musea en leent de omgeving rond het veendorp zich uitstekend voor lange fietstochten. Met de auto of het openbaar vervoer ben je snel in Zwolle voor een gezellig dagje shoppen. 

Het beste adres om een bootje te huren

Als je een boot wilt huren dan kun je daarvoor terecht bij Punterwerf.com. Hier kun je online de huur van een punter of sloep regelen. Kies de dag waarop je Giethoorn wilt bezoeken en wat voor boot je wilt huren. De huurprijs wordt vermeld dus je weet meteen waar je aan toe bent. Nadat de huur is betaald en bevestigd kun je ervan uit gaan dat de boot voor je klaar ligt. Je krijgt uiteraard instructie over de besturing van de boot en advies over het in acht nemen van de regels op het water. Daarna houdt niets je nog tegen om lekker het water op te gaan.