Mathmatch
Image default
Bedrijven

Een carrière switch, waarom niet?

Het is weer maandag en je stapt met slechte zin op de fiets of in de auto. Je moet weer naar je werkt en hebt daar absoluut geen zin in. Is het omdat het maandag is of is er toch meer aan de hand? Ga nu niet uit paniek gelijk een professionele beroepskeuzetest doen, maar bekijk eens je opties.

 

Je bent geen 16 meer

Vaak moeten we al op jonge leeftijd gaan beslissen wat we met onze toekomst gaan doen. Voor veel mensen is dit een lastige keuze. Niet veel mensen weten op hun zestiende al wat ze willen worden. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je wel heel goed wist wat je wilde worden en daar ook voor bent gaan studeren. Het leek in eerste instantie allemaal zo leuk en de opleiding heb je zonder problemen doorlopen. Je bent super blij met je diploma, maar een baan vinden daar is geen beginnen aan. Je wordt dan gedongen om nog eens goed na te denken over je keuze.

 

Wat is een diploma nog waard?

Je hoort het tegenwoordig steeds vaker. Iemand heeft het ene gestudeerd maar is totaal wat anders gaan doen. Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de mensen iets anders was gaan studeren als ze het over mochten doen. Er zijn natuurlijk een aantal banen waar je niet zomaar op kan solliciteren zonder diploma, denk bijvoorbeeld aan dokter of advocaat. Maar als jij bijvoorbeeld tijdens je studie marketing hebt ontdekt dat je liever de sales in gaat dan hoeft dit helemaal geen probleem te zijn.

 

Doe wat je gelukkig maakt

Het is natuurlijk heel verleidelijk om te kiezen voor een dik salaris en een mooie auto, maar als je dan iedere dag met tegenzin naar werk gaat is er ook geen lol aan. Ga iets doen waar je plezier in hebt dan gaan dagen zo veel sneller en voel je je veel beter. Doe je ook nog iets waar je goed in bent dan is de kans ook groter dat je sneller zal doorgroeien. Dan kan je tenminste dat dikke salaris en die mooie auto met een glimlach in ontvangst nemen. 

https://www.testgroup.nl/professionele-beroepskeuzetest/

Gerelateerde artikelen

Maak jouw leven minder saai!

Betongaas voor een industriële look

Op reis naar een ver land