Mathmatch
Image default
Bedrijven

Event organiseren?

Wil je voor het eerste een event organiseren en droom je stiekem al van tienduizenden mensen die naar jouw event komen? Dan kan het nogal eens tegenvallen. Er komt namelijk veel kijken bij het organiseren van een groot event. Daar zijn allerlei voorbereidingen voor nodig en bovendien wordt een opkomst vaak pas groter dan een event al een aantal jaar bestaat. Meestal begint een event dus redelijk klein.

Laat je niet ontmoedigen

Dat gezegd hebbende, is het ook belangrijk dat jij je niet laat ontmoedigen. Wonderen zijn de wereld nog niet uit en een goed event is geen wonder, maar bestaat vooral uit een goede reden, een goede voorbereiding, bereidwilligheid om te leren, dit kunnen toepassen in de praktijk en vooral heel veel doorzettingsvermogen.

Hoe begin je dan?

Een goed event begint met de waarom. De waarom, houdt in: waarom wil je een event organiseren? Wat levert het de bezoekers op? Dit proces ga je vaak niet goed doorlopen in je eentje en dat is ook niet nodig. Er zijn diverse bedrijven die je met dit proces kunnen helpen. Wat je daarvoor wel nodig hebt is geld. Je moet eerst investeren. Geld om iemand in te huren, die je de weg wijst voor jouw event. Je kunt ook heel klein beginnen en hopen op het wonder dat het steeds groter wordt. Alleen dat is een lange route en lang niet altijd succesvol. Zelf een opleiding volgen waarmee je eventmanager kunt worden is ook een optie.

E ticket scannen

Wil je uiteindelijk echt naar dat even waar mensen een e ticket scannen ter controle en waar de gasten vol verwachting het terrein oplopen? Dan moet je echt overal op letten. Zo moet je bijvoorbeeld niet alleen zorgen voor een goede e ticket systeem maar heb je ook een module nodig voor een e ticket scannen. Een e ticket scannen is eigenlijk de standaard al, dus regel het meteen goed.