Mathmatch
Image default
Bedrijven

Grafstenen en grafmonumenten in Dordrecht

Als u afscheid moet nemen van een familielid, dan wilt u dat niet alleen op een manier doen die bij de overledene past. U wilt ook een mooie plek hebben waar u naartoe kunt gaan om uw dierbare te kunnen herdenken en te blijven herinneren. Met grafstenen en grafmonumenten kunt u van het graf op de begraafplaats een persoonlijke herinneringsplek maken.

Verschillende soorten grafbedekkingen

Grafstenen en grafmonumenten hebben een aantal overeenkomsten, maar er is ook sprake van een klein verschil. Van oudsher zijn grafstenen van natuursteen en hebben zij als doel een graf te bedekken. Tegenwoordig bestaan er ook grafstenen van hout en metaal of zelfs van glas. Een grafsteen bestaat uit een liggend of een staand deel, maar ook uit een combinatie hiervan. Een grafmonument kan ook van verschillende soorten materialen gemaakt zijn, zoals natuursteen, hout of metaal. Het verschil met de grafsteen is echter dat er bij een grafmonument geen opstaande plaat bij het graf staat. Het grafmonument wordt daarnaast aan de onderkant ondersteund door vier korte, opstaande wanden.

Een persoonlijke herinneringsplek

Of u nu kiest voor een grafsteen of een grafmonument, u kunt met de juiste grafbedekking een fijne herinneringsplaats maken. In onze winkel voor grafstenen in Dordrecht kiest u bovendien uit verschillende soorten gedenktekens. Deze kunt u op of bij de grafsteen plaatsen. Op deze manier kunt u de persoonlijkheid van de overledene tot uitdrukking brengen of een symbool van de interesses en hobby’s bij het graf plaatsen. Ook zijn er verschillende mooie beeldjes verkrijgbaar. Deze kunnen zowel een religieuze betekenis hebben als troost bieden door het beeld dat het bij u oproept. Dankzij de natuurlijke materialen waar wij mee werken, zoals brons en steen, hebben de gedenktekens een rustige uitstraling.

Professioneel onderhoud van de grafsteen

Ook als u op zoekt bent naar een bedrijf dat op een professionele manier grafstenen kan onderhouden, bent u bij ons aan het juiste adres. Dankzij onze jarenlange ervaring en onze vakkennis op het gebied van het bewerken van onder andere natuursteen, kunnen wij een grafsteen weer in ere herstellen. Wij kijken hier niet alleen naar de technische kant van het onderhoud, zoals schuren en polijsten. Maar wij kunnen bijvoorbeeld ook de inscriptie opnieuw leesbaar maken. Ook zullen wij met u meedenken als u een oplossing wilt voor het restaureren van grafmonumenten. Desgewenst kun u een abonnement afsluiten voor regelmatig onderhoud.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Kom langs in onze showroom in. Wij geven u graag een persoonlijk advies zodat u de juiste keuze kunt maken. Of kijk voor meer informatie op onze website.

https://www.andersgedenkmonumenten.nl/