Mathmatch
Image default
Bedrijven

Het wegvallen van het bereik bij uw smartphone

De hoofdfunctie van een telefoon is het kunnen bellen. Door de ontwikkeling van de technologie kunnen we er tegenwoordig wel veel meer mee, maar de hoofdfunctie blijft het bellen. Toch hebben we heel erg vaak geen bereik en dit is vervelend. Als je met je vrienden belt, of met je familie wil je niet dat de verbinding wegvalt. Maar ook als je met één van je klanten belt, is het natuurlijk zeer vervelend dat de verbinding wegvalt. Veel mensen denken eerst dat het vooral de provider ligt en switchen dan ook, maar toch hebben ze dan nog op sommige momenten geen bereik. Hoe kan je dit het beste voorkomen en waar heb je de meeste kans op slecht bereik.

Wanneer je je in een omgeving met bossen, tunnels of heuvels bevindt is de kans zeer groot dat het bereik wegvalt. Het beste wat je dan kan doen is om op dat moment niet te bellen, omdat je dan de kans loopt dat het bereik wegvalt. Wordt u toch gebeld bijvoorbeeld door een klant, dan kan u natuurlijk niet weigeren. Wat u wel kan doen is een telefoondienst inschakelen, wanneer het u niet uitkomt, dan kan iemand anders voor u de telefoon aannemen. Het wegvallen van het bereik kan ook komen door zeer goed geïsoleerde kantoorgebouwen en woningen, in afgelegen gebieden en ten slotte heeft een geavanceerdere telefoon hier vaker last van, dan de telefoons waar we vroeger mee liepen.

Het beste wat je kan doen is ervoor zorgen dat je belt op een plek waar je zeker bereik hebt, je telefoon rechtop houden scheelt ook nog wel eens. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook allemaal nieuwe opties om je bereik te verbeteren. Twee opties zijn een GSM Extender en een GSM Repeater. Wilt u nog meer weten over de telefoondienst, dan kan u het beste even langs op de website van Bizziphone.

Voor meer info : klikt u hier