Mathmatch
Image default
Bedrijven

Hoe kunt u uw bedrijf inbraakveilig maken?

Inbraak, gedefinieerd als onwettige toegang met of zonder geweld om een diefstal of een ander misdrijf te plegen, vertegenwoordigt een aanzienlijk deel van de ernstige misdaden van het land. Kleine bedrijven zijn een geliefd doelwit en een groot deel van het verlies betreft koopwaar.

Slechts één op de zes inbraken wordt opgehelderd door arrestatie, aldus het Federal Bureau of Investigation.

In de afgelopen tien jaar is het aantal inbraken in de VS ongeveer verdubbeld. En in tegenstelling tot de bliksem kunnen dieven twee keer op dezelfde plaats toeslaan, en doen dat ook vaak.

Met het oog op deze feiten kunnen bedrijfseigenaren en exploitanten, vooral die met kleine activiteiten, het zich niet veroorloven inbraakpreventie te negeren.

Sluit de inbreker buiten
Een stevig slot zal een schuchtere inbreker ontmoedigen en een stoutmoedige inbreker in ieder geval harder laten werken. Deskundigen zeggen dat een cilinderslot de beste bescherming biedt, omdat het moeilijk te kraken is. Het slot moet een nachtschoot zijn, waarvoor een sleutel of een knop nodig is om het te openen. Een dergelijk slot kan niet worden geopend door een stuk celluloid tussen de deurrand en de deurstijl te schuiven, een standaard inbrekerstechniek die werkt bij sloten die automatisch sluiten wanneer de deur sluit.

De ultieme frustratie voor de inbreker is het dubbele cilinderslot, dat met een sleutel van beide kanten moet worden geopend, waardoor het voor een verborgen inbreker moeilijk wordt het gebouw te verlaten.

Naast sloten kan een stang worden gebruikt voor de achterdeur, een favoriet toegangspunt voor inbrekers. Tralies boven ramen, dakramen en andere openingen kunnen ook een ongeoorloofde toegang verhinderen.

Tel de sleutels
Deskundigen adviseren om een register bij te houden van de sleuteldistributie en om werknemers te verplichten hun sleutels in te leveren wanneer ze het bedrijf verlaten. Het hebben van een hoofdsleutel of één sleutel voor zowel buitendeuren als kantoren is handig, maar maakt inbraak tot een eenvoudige zaak. Het is een goed idee om sleutels te coderen zodat alleen de werknemers weten op welke sloten ze passen.

Sla alarm
Inbraakalarm is misschien wel het meest voor de hand liggende middel van inbraakbeveiliging.

Het stille centrale alarm geeft de beste bescherming. Dit type gaat af bij een particulier beveiligingsbedrijf of in het plaatselijke politiebureau, onbekend voor de inbreker die, gerustgesteld door de stilte, gewoon doorwerkt.

Het goedkopere plaatselijke alarmsysteem van het gebouwtype – dat de hele buurt wekt en ook de inbreker waarschuwt – is te verkiezen boven helemaal geen alarm. Het kan de dief tenminste afschrikken voordat hij zijn werk heeft gedaan.

Alarmmelders zijn er in vele soorten en maten, van radarbewegingsdetectoren en onzichtbare lichtbundels tot een automatische telefoonkiezer die zowel de politie als de eigenaar van de zaak efficiënt belt.

Zet inbrekers in de kijker
Veel licht geven, zowel binnen als buiten, is meestal effectief. Elke ingang, met inbegrip van ramen en grote ventilatieopeningen, laten vollopen met licht zal alle inbrekers, behalve de meest gemotiveerde, ontmoedigen en zal elke inbreker dwingen snel te werken. Kwik- en metaaldamplampen zijn zeer geschikt omdat ze bijna onbreekbaar zijn.

Het is raadzaam binnenverlichting aan te brengen zodat iedereen die zich binnen bevindt, kan worden opgemerkt door de politie die in het gebied patrouilleert. Het is beter dat etalages het zicht vanaf de straat niet belemmeren.

Maak kluizen veiliger
Ongeacht het gewicht of de vorm kunnen kluizen aan het gebouw worden vastgeschroefd en bij de voorkant van de winkel worden geplaatst zodat verdachte activiteiten ’s nachts vanaf de straat zichtbaar zijn. Aangezien inbrekers niet kunnen meenemen wat er niet is, zullen voorzichtige managers de kluis zo leeg mogelijk laten en ’s nachts overtollig contant geld op de bank zetten. Het is ook een goed idee om kluizen uit te rusten met stille alarmen.

Gebruik roosters, speciaal glas
Zware metalen raamhorren en deurroosters zijn een goedkope manier om vitrines te beveiligen.

Inbraakwerend glas, een sandwich van plastic tussen twee glasplaten, verhindert de toegang tot uitstallingen en het gebouw zelf. Het kan worden gebroken, maar er moet voortdurend op worden gehamerd om het te breken.

Vergeet het vanzelfsprekende niet
Al deze tips kunnen inbraken helpen voorkomen, maar er moeten ook voorzorgsmaatregelen met gezond verstand worden genomen. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om alle ramen te vergrendelen als een bovendorpel openstaat of een werknemer onzorgvuldig omgaat met zijn of haar sleutels.

Alleen door al deze preventietechnieken toe te passen kan de bedrijfsbeveiliging er zeker van zijn dat de winst van de dief niet het verlies van de eigenaar wordt.

 

https://www.vd-molen.eu/inbraakbeveiliging/