Mathmatch
Image default
Bedrijven

Hoe vervang je een Macbook?

Macbook vervangen is niet makkelijk. Daarom adviseren wij altijd om iemand anders er ook naar te vragen om te helpen. Op matchmatch helpen we u graag hierbij, daarom hier een stappenplan om uw macbook te vervangen!

 

Stap 1: Bewaar uw persoonlijke gegevens

 

Ben je klaar om je MacBook te vervangen? Voordat u het opnieuw gaat verkopen, moet u ervoor zorgen dat al uw gegevens van de computer worden gewist en veilig worden geback-upt. Uw computer bewaart inderdaad heel wat informatie over uw online en offline activiteiten, die u beter kunt verwijderen voordat u begint! Om uw persoonlijke gegevens. Op een andere locatie op te slaan, zijn er drie opties voor u: → Via het Time Machine-programma: open Time Machine op uw Mac en klik op “Kies een back-upschijf” om het back-upproces te starten. → Maak een lokale back-up, bijvoorbeeld op een externe harde schijf → Maak een internetback-up via iCloud Drive: klik op de appel links bovenaan het scherm, ga naar “Systeemvoorkeuren” en klik vervolgens op het pictogram “iCloud”. Ook als u de Macbook wilt leasen de volgende keer, kunt u dat prima onder handen nemen en uitbesteden aan RentYourMac.com!

 

Stap 2: Koppel uw MacBook los van uw iCloud-account

 

Voordat u uw harde schijf gaat formatteren, moet u zich afmelden bij uw iCloud-account Controleer of u verbonden bent met internet Ga naar “Systeemvoorkeuren” en vervolgens “iCloud” Verwijder het vinkje bij “Mijn Mac lokaliseren”  Klik vervolgens op “Verbinding verbreken”

 

Lees ook verder hoe je een refurbished macbook kunt huren in Nederland.

 

Stap 3: Formatteer de harde schijf 

 

Sluit uw MacBook aan op de oplader en schakel deze uit. Houd de toetsen cmd ⌘ + alt (of “option”) + R tegelijkertijd ingedrukt terwijl u eenmaal op de aan / uitknop klikt om uw MacBook te starten. Hiermee wordt het herstelproces gestart en houdt u de toetsen ingedrukt totdat het logo  of het Planet-logo verschijnt.

 

 

Klik in het venster dat verschijnt op “Schijfhulpprogramma” en vervolgens op “Doorgaan”.

 

Stap 4: maak de opmaak af

 

Selecteer een interne schijf (of subschijf) in de lijst aan de linkerkant en klik op het tabblad “Wissen”. Kies Mac OS Extended (Journaled) of APFS (voor de nieuwste versie). Voltooi “Macintosh HD” als de schijfnaam Klik rechts onderaan op “Wissen …”. Het diagram, als het aan u wordt voorgesteld, moet GUID-partitietabel zijn (zie onderstaande afbeelding). De harde schijf van je MacBook is nu leeg. Alleen voor Macbooks met TouchBar: Selecteer Hulpprogramma’s en vervolgens Terminal in de taakbalk. Typ vervolgens de volgende formule die exact overeenkomt met elk teken: xartutil –erase-all Bevestig met de Enter / Return-toets. Typ Ja en bevestig nogmaals. De TouchBar van je MacBook is nu leeg. De laatste stap, stap 5 is er bijna, maar nu willen we gaan een refurbished Macbook, wat doe je dan? Deze refurbished macbooks kan je huren. Heel makkelijk en goed en ook nog eens voordelig!

 

Stap 5: installeer het besturingssysteem opnieuw

 

Dit is de laatste stap. We zijn er bijna, nog even volhouden.  Controleer in de rechterbovenhoek dat u bent verbonden met internet via een beveiligd WiFi-netwerk. Selecteer in het middelste venster “Macro opnieuw installeren” en klik op “Doorgaan”. Volg de wizard om de installatie te voltooien. Kies de schijf “Macintosh HD” om het systeem erop te installeren. Van daaruit downloadt uw computer eerst een versie van het Apple-systeem en installeert deze vervolgens voor de tweede keer. Wanneer u wordt gevraagd om een ​​taal te kiezen, doe dan niets! 🎉Uw computer is volledig schoongemaakt en klaar om aan een andere gebruiker te worden overgedragen. Je hoeft het alleen maar in 3 klikken te schatten op , en als het al klaar is, zijn we klaar om het te ontvangen om het een tweede leven te geven! 

 

Ging het allemaal snel? hierbij nog een filmpje van iemand op Youtube die ook de macbook vervangt. Succes!

 

https://www.rentyourmac.com/