Mathmatch
Image default
Bedrijven

Hoe zit het met jouw marketing?

Zo! Je hebt een eigen bedrijf, maakt niet uit in welke branche. Maar hoe zit het met jouw marketing?

Er zijn tal verschillende vormen van marketing, wat past het best bij jou en jouw bedrijf?

Belangrijkste vormen van marketing

Mond- op mond reclame is nog steeds verre weg de beste en meest belangrijke vorm van marketing. Het nadeel aan mond- op mond reclame is dat je hier vrijwel geen controle op hebt. Er zijn nog meer marketing vormen die je zeker in deze tijd goed kunt toepassen.

Print marketing

Dit is nog steeds een aantrekkelijke vorm van marketing. Denk aan het versturen van brochures en kranten. Dankzij de sticker voor het niet ontvangen van ongeadresseerd reclamewerk op de brievenbus kan dit mogelijk binnenkort niet meer zo effectief zijn.

Directe verkoop

Een effectieve manier, zoals het versturen van een nieuwsbrief of het versturen per direct mail. Dit valt ook direct onder geadresseerd reclame werk, zodat het altijd zal aankomen ongeacht de nee – nee sticker op de brievenbus.

Affiliate Marketing

Beloon mensen die uw product of dienst succesvol promoten. In de meeste gevallen een zeer eenvoudige, maar ook effectieve manier.

Telemarketing

Deze manier begint een beetje uit de tijd te raken, het is namelijk het benaderen van mensen via de telefoon. Online marketing heeft dit toch echt overgenomen, ook al wordt het wel nog gedaan.

Email marketing

Mail lijsten, nieuwsbrieven, blogs en folders per email verzenden is niet alleen leuk en gemakkelijk maar ook zéér effectief. Zorg er wel voor dat de mensen zichzelf aanmelden, anders zullen ze zich waarschijnlijk snel afmelden.

Social media marketing

Deze vorm van marketing komt steeds meer voor en is ook een van de meest effectieve manieren om mensen te bereiken. Hier gebruik je social media om je marketing doeleinde te behalen.

Online marketing

Online marketing communiceert via internet met de markt om klanten te werven. Er zijn talloze manieren om dit toe te passen, maar het begint met het trekken van bezoekers naar jouw social media pagina of website.

https://tools2grow.nl/