Mathmatch
Image default
Bedrijven

Hoe zorg je voor minder afval?

Er zijn van die mensen die zero waste leven. Het lijkt onwaarschijnlijk. Want, hoe dan? Voor wie zero waste wil leven of tenminste de hoeveelheid afval wil verminderen, ligt er namelijk een grote uitdaging voor de deur. Overal krijg je namelijk een verpakking mee. Hoe pak je dit dan aan? Als je hier benieuwd naar bent, dan is dit artikel voor jou.

Herbruikbare winkelzakken

Begin in de supermarkt, door geen plastic tassen meer te kopen. Altijd gewoon dezelfde tas, zo simpel is het eigenlijk wel. Dat moet toch lukken, nietwaar? Ben je iemand die zo’n tas nogal eens kan vergeten? Zorg er dan voor dat je op meerdere plekken, waaronder de auto, altijd een boodschappentas hebt. Ook een stoffen tas in je handtas kan handig zijn.

Vermijd plastic verpakking in de supermarkt

Het is niet bij elk product mogelijk, maar bij veel producten is ook een keuze voor iets zonder plastic. Wil je het rigoureus aanpakken? Kies dan bijvoorbeeld voor een supermarkt zoals Pieter Pot. Hier hebben ze allemaal herbruikbare verpakkingen.

Alternatieven zoeken

Je komt natuurlijk een moment tegen dat je niet alles in de supermarkt zonder plastic kunt kopen. Er zijn op de markt diverse alternatieven. Soms kun je namelijk wel iets online bestellen of je gaat iets zelf maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van zelf tandpasta maken? Te veel werk? Er zijn ook alternatieven voor tandpasta te vinden. Zo zijn er ook tandpasta tabletten te koop.

Waarom minder plastic? Container huren Den Haag

Plastic is soms onvermijdelijk. Wat vaak gedacht wordt is dat plastic per definitie slecht is, maar soms zijn alternatieven net zo slecht. Bedenk dus ook goed waarom je minder plastic wil. Wat je nu bijvoorbeeld regelmatig ziet is dat biologische groentes in plastic zijn verpakt. Dit doet men om de houdbaarheid te verlengen. De niet biologische groente is minder vaak verpakt in plastic. Daarentegen is natuurlijk die manier van landbouw ook weer niet goed voor het milieu.

Wat is belangrijk? Dat is vooral goede afvalrecycling. Dus geen afval dumpen, maar bijvoorbeeld een container huren in Den Haag. Als je een container huren gaat in Den Haag wil het niet zeggen dat je afval allemaal niet meer gebruikt wordt. Bij een container huren in Den Haag kun je vragen wat ze er mee doen. Soms is er een hele goede duurzame manier van afval recyclen.

Gerelateerde artikelen

Waarom kiezen mensen voor aluminium kozijnen?

Werken als ZZP’er

Wat is online marketing?