Mathmatch
Image default
Bedrijven

Polijst RVS, maak het zelf of met een professional.

Een bekwame doe-het-zelver kan veel dingen zelf doen, met grote resultaten. Poets ook RVS. Maar of de noodzakelijke aankopen de moeite waard zijn en het resultaat ook kwalitatief bevredigend is, is een vraag die iedereen zich moet stellen. Vooral bij de aanschaf van de vele verschillende pasta’s, borstels en schijven rijst de vraag of het de moeite waard is. Voor een gepassioneerde oldtimer-verzamelaar, of het nu gaat om motoren of auto’s, die ook zichzelf herstelt, kan het de moeite waard zijn. Maar of de kwaliteit aan de gewenste eisen voldoet is een andere vraag. RVS vernieuwd en gepolijst is ook een behoud van waarde. Of dit nu tafels, stoelen, kuipen of auto-onderdelen zijn, maakt niet uit. Als we het hebben over het polijsten van RVS, hebben we het niet over reiniging en wekelijkse verzorging. Het gaat om het verwijderen van verwondingen, krassen en zelfs roest.

Wat nodig is om roestvast staal te polijsten.

Laten we eens kijken wat de professional nodig heeft voor een goed resultaat.
Er zou een krachtige boormachine zijn, of beter gezegd een haakse slijper. Daarnaast de nodige sisal polijstmachines en slijpschijven. Schuurpapier in verschillende korrelgroottes. Schijven van katoen en flanel. Dan de verschillende polijstpasta’s, zoals grove polijstpasta – zwart
Voorpolijstpasta – geel
Polijstpasta – bruin
Verduidelijkende of hoogglanzende pasta – blauw.
Alleen de aanschaf van deze polijstpasta’s en ander gereedschap maakt de vraag noodzakelijk of de aanschaf de moeite waard is voor de doe-het-zelver. Het polijsten van roestvast staal is precisiewerk dat met veel geduld en doorzettingsvermogen alleen maar leidt tot het gewenste succes.

Polijsten van RVS en het opnemen van structuren.

Roestvrijstalen oppervlakken moeten niet alleen gelijkmatig glad zijn. Het is echter de taak van een specialist om roestvast staal te laten polijsten en een interessante structuur te laten inbouwen. De structuren zijn geëtst, geborsteld of gehamerd. Dit is echt een baan die het hoogste niveau van deskundigheid vereist. De oppervlakken worden niet alleen opgewaardeerd, maar krijgen ook een heel bijzonder ontwerp. Laten we een tafel van RVS nemen. Wanneer het roestvrijstalen oppervlak gepolijst is, ziet het er glanzend uit, maar op de een of andere manier eenvoudig. Als er een interessante structuur is opgenomen, maakt dit de tabel interessanter.

Conclusie.

Het polijsten van RVS betekent het repareren, onderhouden en repareren van het product en het behoud van de waarde ervan. Wie dit aan de professional overlaat, heeft zijn geld met veiligheid goed geïnvesteerd.

https://vangeenen.nl/machinaal-slijpen-en-polijsten/hoogglans-polijsten/