Mathmatch
Image default
Bedrijven

Je loonadministratie uitbesteden

Het is gemakkelijk om tegenwoordig dingen te laten uitbesteden, zo kan ook loonadministratie uitbesteden een oplossing zijn. Dit kan gemakkelijk doordat er een groot aantal boekhouders beschikbaar zijn waar je uit kunt kiezen. Je kunt zo dus altijd een boekhouder kiezen die bij jou past. Als je kiest voor een boekhouder uit je eigen regio dan kun je met de loonadministratie uitbesteden ook nog eens samen zitten voor advies. Het directe contact maakt het mogelijk om het meeste uit de administratie te halen. Als je echt kiest voor alleen loonadministratie uitbesteden kun je ook overwegen om alleen met een online boekhouder te werken. Het nadeel is dan wel dat je deze persoon nooit in het echt ziet.

 

Voorbereiden

Voordat je een boekhouder inschakelt is het belangrijk om een aantal dingen voor te bereiden. Het is een goed idee om eens een analyse van je bedrijf te gaan maken. Kijk hierbij wat je allemaal verwacht vanuit de kant van de boekhouder. Ga je alleen de loonadministratie uitbesteden of moet deze persoon ook de aangiftes doen? Als je zelf nadenkt over deze vragen is het makkelijker om uiteindelijk de boekhouder te vinden die bij jou past.

 

Prijzen

De prijzen verschillen heel erg. Het is voor een boekhouder namelijk lastig om een bedrag te noemen voor de werkzaamheden die zijn uitgevoerd. Dit hangt af van de grootte van het bedrijf, het soort werkzaamheden en de bijkomende kosten voor eventuele optionele diensten. De optionele diensten verschillen daarbij ook per boekhoudkantoor. Het algemeen uurtarief is wel te zeggen, €60,00 is ongeveer normaal. Als de boekhouder wat meer ervaren is dan betaal je ongeveer €80,00. Als je liever niet te veel geld uitgeeft dan kun je op zoek gaan naar een startende boekhouder. Over het algemeen vraagt deze boekhouder zich meestal rond de €40,00.

 

Voordelen

Wanneer je kiest voor loonadministratie uitbesteden brengt dat een aantal voordelen met zich mee. Het grootste voordeel is dat jij tijd over hebt voor andere dingen. Ook hoef je niet uit te zoeken hoe boekhoudprogramma’s werken. Verder heb je door middel van diverse besparingen en aftrekposten waarschijnlijk meer over aan het einde van het jaar.

https://boekhouderkaart.nl/boekhouding-uitbesteden/