Mathmatch
Image default
Bedrijven

Komkommerthee op zaterdagavond

Uitgaan en een hele nacht losgaan op opzwepende muziek in een populaire discotheek ergens in een grote stad wordt steeds minder populair. Jongeren kiezen massaal voor intiemere bijeenkomsten waarbij er bijvoorbeeld bordspellen of games worden gespeeld. Ook worden er heuse filmavonden georganiseerd. Lekker met een hapje en een drankje. Thuisblijven met leuk gezelschap lijkt het nieuwe uitgaan te worden. Natuurlijk is je portemonnee hier een stuk blijer mee.

Een nieuwe vorm van naar de disco gaan

Tegenwoordig hebben de clubs veel concurrentie gekregen van met name (grote) festivals, kroegen, concerten en allerlei andere vormen van uitgaan. Bovendien is de zogenaamde ‘silent disco’ een ware hype geworden! Hierbij wordt er door de dj geen muziek gedraaid, maar draagt iedereen een koptelefoon. Er zijn helemaal geen speakers. Via draadloze zendertjes wordt de door de dj gedraaide muziek naar de koptelefoons verstuurd. Eigenlijk sta je met allemaal personen op de dansvloer, maar dan zonder geluid te maken (een enkeling wil nog weleens meezingen). Soms is het bij een silent disco mogelijk om te kiezen uit drie kanalen. Er zijn in dat geval meerdere dj’s die muziek draaien en dan kun je kiezen waar je op dat moment naar wilt luisteren. Steeds meer jongeren genieten van een avondje silent disco.

In pyjama op de bank hangen is sociaal geaccepteerd

De drang om elke vrijdag- en zaterdagavond de hort op te gaan wordt kleiner. Het is heel leuk om vrienden te zien in het weekend, maar dit hoeft natuurlijk niet wekelijks. Van je comfortabele pyjama met een grote bak chips en een aantal afleveringen van ordinaire programma’s zoals Temptation Island kun je ook lekker genieten. De sociale maatstaf lijkt meer en meer te versoepelen. Als je je verveelt, bestaan er genoeg manieren van afleiding. Zo zijn er ontelbaar veel datingapps, is een abonnement op Netflix of Videoland binnen drie klikken geregeld en kun je altijd een pak suiker lenen bij die ene leuke buurman of -vrouw. Je kunt een hoop geld besparen door niet elk weekend te stappen. Daarnaast hoef je geen nachtelijke fietstochtjes af te leggen als je warm en knus op je bank ligt. Bovendien zal je lichaam je dankbaar zijn. Ga dus vooral wat zaterdagavonden jengelen op je gitaar, vergezeld door komkommerthee en een filmpje of serie.

https://lichtgeluidhuren.nl/silent-disco-huren/