Mathmatch
Image default
Bedrijven

Leerverf

Leer is een heel fijn materiaal om mee te werken. Het is erg flexibel en het lucht goed. Het stikt niet makkelijk en gaat dus niet zo snel stinken. Daarnaast is het materiaal ook nog eens mooi. Vandaar dat het vaak gebruikt wordt, zoals bij meubels. Vaak zijn deze dan ook wel iets duurder. Leer is nou eenmaal wat duurder dan andere stoffen vanwege het proces om het te krijgen zoals het op je bank terecht komt. Het is namelijk afkomstig van de huid van dieren. Omdat de huid zelf gegroeid is en elk dier anders is krijg je veel verschillenden soorten leer met veel verschil in de kwaliteit ervan. Nog voordat het leer gebruikt kan worden wordt het eerst gelooid. Door het looien kunnen de eiwitten in de huid niet meer oplossen. Hierdoor wordt het leer onbeperkt houdbaar.

Het is dus een vrij sterk materiaal wat lang mee gaat. Het buigt goed mee met de rondingen die het aan moet nemen. En dit kan het heel vaak herhalen zonder erg veel te slijten. Omdat het goedje vrij duurzaam is wordt het niet alleen gebruikt in meubels, maar ook voor veel schoenen. Wat wel belangrijk is, is om het met enige regelmaat in te smeren, zodat het leer soepel blijft. Vooral als je voetbalschoenen hebt die gemaakt zijn van leer moet je dit zeker doen. Zo kan je er voor zorgen dat je schoenen langer dan een seizoen mee gaan.

Maar tegenwoordig zijn er nog meer mogelijkheden voor leer. Zo kan je het niet alleen insmeren met vet om er voor te zorgen dat het langer mee gaat, maar kan je je leren producten ook gewoon verven met leerverf. Zo kan je makkelijk je schoenen of bank een nieuw kleurtje geven in de kleur die jij leuk vind. Wanneer je spullen van suède hebt heb je wel aparte verf nodig. In dat geval moet je op zoek naar speciale suede verf.

Voor meer info : klikt u hier